marți, 3 mai 2016

GROW-UP Final de capitol

Cum spunea o colegă acum câteva zile: a fost odată ca niciodată un proiect care s-a numit Grow-Up. Într-adevăr data de 30 aprilie a marcat finalul calendaristic al finanțării acestui proiect. După cum știți deja, Grow-Up a fost o inițiativă a două organizații neguvernamentale, Asociația Allons-y și Asociația Evolve, ce au primit finanțare de la SEE Grants prin intermediul Fondului ONG în România.
Proiectul s-a adresat unui număr de cinci comunități inter-etnice din județul Dolj – Bîrca, Cerăt, Lipovu, Malu Mare și Sadova. În cadrul acestui demers s-au atins toți indicatorii propuși, ba chiar unii au fost depășiți. O să prezentăm pe scurt câteva dintre rezultatele atinse în urma derulării Grow-Up:
-        7 ONG-URI ÎNFIINȚATE (față de 5 ONG cât era prevăzut inițial)
-        PESTE 600 DE BENEFICIARI DIRECȚI (față de 280 estimați în timpul depunerii propunerii  de proiect. Acestor 280 beneficiari direcți inițiali, li s-au adăugat peste 300 beneficiari dintr-o altă categorie, care inițial nu fusese prevăzută ca grup țintă – copiii din școlile generale din comunitățile vizate, care au beneficiat de instruire și informații oferite de către studenții Facultății de Medicină și Farmacie din Craiova, în domeniul sănătății, igienei și a stilului de viață sănătos. Cei mici au primit și mici pachețele cu produse de igienă, asigurate de către cele două asociații, Allons-y și Evolve, prin intermediul Grow-Up)
-        3 EVENIMENTE DE FUNDRAISING – 2 prevăzute inițial
-        PESTE 25 DE PARTENERIATE CU ORGANIZAȚII SIMILARE, CU AUTORITĂȚI PUBLICE LOCALE, CU INSTITUȚII DE ÎNVĂȚĂMÂNT SAU CASE DE CULTURĂ – 20 prevăzute în proiectul narativ
-        5 PLANURI DE ACȚIUNE LOCALĂ PRIVIND INTEGRAREA COMUNITĂȚII ROMA ȘI DEZVOLTAREA COMUNITARĂ
-        2 EVENIMENTE DE INSTRUIRE PRIVIND SCRIEREA DE PROIECTE CU FINANȚARE NERAMBURSABILĂ
-        11 EVENIMENTE INFRMATIVE PRIVIND IMPORTANȚA ONG-URILOR ÎN DEZVOLTAREA COMUNITARĂ ȘI CARE SUNT PAȘII PENTRU CREAREA ȘI DEZVOLTAREA ACESTOR ORGANIZAȚII
-        2 EVENIMENTE DE INSTRUIRE PRIVIND DEZVOLTAREA COMUNITARĂ – LA HERCULANE ȘI CRAIOVA
-        5 EVENIMENTE DE INFORMARE PRIVIND STILUL DE VIAȚĂ SĂNĂTOS ȘI IGIENĂ – activitate introdusă ulterior în cadrul proiectului, la solicitarea reprezentanților celor 5 comunități
-        PESTE 60 DE VIZITE ÎN COMUNITĂȚILE VIZATE
-        CAMPANII DE INFORMARE ÎN MEDIA ȘI NEW-MEDIA
Aceste rezultate au fost atinse fără cheltuieli suplimentare și au fost rodul muncii echipei de proiect, ale cărei energii au fost canalizate și orientate către atingerea obiectivelor inițiale și chiar a depășirii acestora, ceea ce s-a și reușit de fapt.
Trebuie menționat faptul că data de 30 aprilie a marcat doar sfârșitul finanțării proiectului, nu și a proiectului efectiv, care va continua prin intermediul parteneriatelor nou-create și prin inițiativele ulterioare ale asociațiilor membre ale rețelei de ONG-uri ce au ca scop dezvoltarea comunitară.










2 comentarii: