marți, 21 octombrie 2014

Biserica Ortodoxă Română îşi bate joc de România

De când am deschis acest blog am avut câteva articole, nu foarte laudative, la adresa Bisericii – în special al celei Ortodoxe.
Ei bine, şi de data aceasta am să fac la fel ca şi până acum. Nu de alta, dar încep să mă satur de aberaţiile celor care conduc această instituţie şi care nu fac altceva decât să acapareze averi, prin orice mijloace, dar îi critică pe credincioşii care fac acelaşi lucru. Înclin să cred că în această situaţie, Biserica nu suportă concurenţa, nu acceptă să existe alţii care să fure mai mult decât ei.
Încă nu am priceput DE CE  Biserica Ortodoxă promovează smerenia, umilinţa, etc. dar pe de altă parte opulenţa cu care îşi etalează avuţiile, este de-a dreptul provocatoare de greaţă. Cum vi tu Biserică să-mi spui mie că nu am nevoie de bogaţii în viaţa asta, că trebuie să mă rog, să ajut săracii, dar tu eşti plină de aur, averi, ceri bani de la Statul Român, ceri bani de la credincioşi, dar nu ajuţi pe nimeni înafară de conducătorii acestei instituţii, nu să trăiască decent, ci obscen de bine.
Pe de altă parte – consider sincer, că Biserica nu mai are nimic de aface cu credinţa în Dumnezeu (şi cred că ar fi avut vreodată). Cred cu tărie că această instituţie a fost şi este un instrument în mâinile unora pentru a putea conduce mai uşor plebea, pentru ca nişte şmecheri să o ducă mai bine.
 În Occident instituţiile de cult primesc sume uriaşe de la cetăţeni, dar se implică cu adevărat în bunăstarea societăţii – crează/susţin şcoli, centre pentru bătrâni etc
Dacă poate cineva să-mi dea un exemplu de implicare clară a Bisericii Ortodoxe în acţiuni de caritate sau dacă a construit azile de bătrâni, orfelinate, a creat locuri de muncă pentru cei cu oportunităţi reduse/unităţi de economie socială, dacă s-a implicat în integrarea socială a tinerilor de peste 18 ani care sunt daţi afară din centrele de plasament. Până să fiu şi eu informat de aceste lucruri, o să consider Biserica Ortodoxă un SRL PARAZIT.
Şi pentru că mă consider un om raţional, am nevoie de argumente şi dovezi pentru a-mi susţine punctul de vedere şi asta voi face în continuare:
¤ în anul 2007 Mitropolia Olteniei a cerut să-i fie retrocedată o cladire din Municipiul Craiova, în care funcţiona un liceu şi nu unul oarecare, ci unul dintre cele mai bune licee din România – Colegiul Naţional ¨Elena Cuza¨. Evident că instituţiile statului şi-au făcut datoria şi au subcombat, în ceea ce priveşte acţiunea în instanţă a Mitropoliei, aceasta din urmă având căştig de cauză. Recentaceastă instituţie bisericească a somatconducerea liceului să achite plăţile restante, aferente chiriei pe ultimii 7 ani şi să evacueze clădirea. Cu alte cuvinte – nu numai că Biserica Ortodoxă nu se implică să susţină activităţi care să ducă la bunul mers al societăţii, ci luptă cu ardoare la destructurarea şi a puţinelor instituţii care mai funcţionează. Cauza? Păi este simplu, cu cât oamenii sunt mai culţi, cu cât stau în sistemul de învâţământ şi studiază mai mult, cu atât şansele ca acei oameni să fie superstiţioşi şi să meargă la biserică scad, există studii în acest sens.
¤o altă chestiune dubioasă a Bisericii Ortodoxe, este că, deşi a susţinut că nu se implică în politică şi în campania electorală, asta face. Recent unul dintre vicepremieri a fost medaliat de către conducătorul Bisericii Ortodoxe Române, chiar în campania electorală, respectivul politician fiind unul dintre cei mai implicaţi oameni în această campanie electorală. De ce au făcut asta? Simplu- au  primit 6 milioane, din banii noştrii, în prag de campanie. Aceşti bani nu ajung la diferite acţiuni umanitare ale Bisericii, ci în burţile preoţilor ortodoxi. Acest lucru reprezintă un alt pretext de a parazita cetăţeanul român, în folosul ştabilor de la putere.
Deşi dacă ar fi vrut să onoreze şi să decoreze pe cineva, Biserica ar fi putut lejer să-i acorde o distincţie guvernatorului BNR. Acesta a folosit o parte din banii din profitul diferitelor acţiuni ale instituţiei pe care o guvernează în restaurarea unor clădiri aparţinând Bisericii, dar care sunt în patrimoniul naţional- lăsate de izbelişte de mai marii de la guvernare. Evident că acest lucru nu s-a întâmplat, că nu avea nimeni interesul să evidenţieze o faptă onorabilă a unuia care nu este implicat în politică şi în alegeri.
¤şi ca să fie tacâmul complet, Biserica şi-a înfiinţat o instituţie de tip bancar – întitulată ciudat CAR (casă de ajutor reciproc), dar care are anumite condiţii de acordare a împrumuturilor dubioase.
Se cunoaşte faptul că Biserica are foarte multe activităţi economice pe care le desfăşoară în România, care-i aduc profit, dar pentru care nu plăteşte taxe şi impozite,către bugetul de stat. Cu alte cuvinte este o dublă parazitare a ţării de către această instituţie – denumită ingenios – a Domnului; pe de o parte nu plăteşte taxe şi impozite, deşi are profit şi pe de altă parte, mai cere şi alţi bani de la buget – din taxele şi impozitele românilor.
Ceea ce mi se pare ciudat este faptul că, deşi apar foarte multe dovezi ale modurilor în care Biserica Ortodoxă Română jefuieşte România şi pune umărul la destructurarea instituţiilor de stat, care încă mai funcţionează, este în continuare la cote incredibil de mari, în ceea ce priveşte încrederea – fiind pe primul loc în top.
Păi atunci zic – nu ne merităm soarta?!


Un comentariu:

  1. Imi amintesti de intamplarea cu maicutele din Metro care promoveaza credinta! Ai tot dreptul sa fii scarbit de biserica, dar cincer acum, eu sunt mai scarbita de masele dobitoace care inca le baga bani in buzunar...Ca la medic, daca oamenii nu-i invatau, poate nu cereau intr-una...sau chiar mai rau :(

    RăspundețiȘtergere