vineri, 31 octombrie 2014

Vino la vot!

Pentru că tot ne apropiem de data de 2 noiembrie, data alegerilor prezidenţiale şi pentru că tot aud în jurul meu oameni care susţin că nu se vor prezenta la acest exerciţiu democratic – pentru că sunt scârbiţi de clasa politică, am decis să mă alătur celor care doresc să schimbe această atitudine.
În primul rând trebuie ca fiecare dintre noi să înţeleagă un singur lucru – democraţia oferă drepturi, dar înainte de toate şi OBLIGAŢII. Un fost preşedinte american a spus o vorbă înţeleaptă: înainte să întrebi ce face statul pentru tine, întreabă-te ce faci pentru stat. Nu poţi emite pretenţii şi nu poţi înjura la nesfârşit tot ce este în jurul tău, pentru simplul fapt că nu-ţi place ceea ce vezi, nu te regăseşti în nimic. Perfect de acord cu tine, nici mie nu-mi place ceea ce văd în jurul meu, dar înainte de toate trebuie să te implici să schimbi ceva, nu doar să aştepţi să facă alţii în locul tău.
A alege să rămâi pasiv şi doar să mustăceşti nemulţumit, nu îţi dă dreptul, moral, să fi vocal, să-ţi exprimi nemulţumirea şi să-i înjuri pe ceilalţi. Dacă tu nu îţi poţi misca fundul din pat în duminica alegerilor pentru 10 minute sau să faci o pauză în activităţile curente pentru a-ţi asuma o decizie, nu te mai numeşti cetăţean, eşti doar un om – atât; nu poţi cere altora să facă alegerea în numele tău – pentru că eşti prea leneş ca să poţi face ceva în plus, înafară de a arunca vine pe alţii.
Şi pentru că tot vorbeam de faptul că nu-ţi asumi responsabilităţi, o vor face alţii pentru tine, chiar dacă nu le ceri acest lucru. Dacă tu, te consideri un intelectual, un om cu bun simţ, educat, dar îţi este lehamite de clasa politică şi nu poţi vota politruci care urmează să te fure – uită de partea cu educat, citit etc. pentru că nu eşti aşa – eşti în primul rând un LAŞ, chiar dacă nu te regăseşti în cei care candidează, eşti obligat să mergi la vot, să-ţi exersezi acest drept. Poate suna ciudat – eşti obligat să exersezi un drept, este o obligaţie morală în primul rând.
Fac parte din rândul celor care susţin o lege care să prevadă obligativitatea de a merge la vot, iar pentru a-mi susţine punctul de vedere  voi prezenta o listă scurtă de argumente în acest sens:
+ dacă toţi cetăţenii s-ar  prezenta la vot nu s-ar mai frauda masiv alegerile, iar rezultatele vor reprezenta foarte fidel alegerile reale şi opiniile românilor,
+ ponderea celor care votează pentru un kg de ulei, zahăr şi căldări va fi mult mai mic şi astfel nu ne vor mai decide ei soarta,
+ vei avea posibilitatea de a da un vot de blam la adresa celor care candidează, dacă ei nu ne reprezintă interesele, prin anularea buletinului de vot. Există posibilitatea de a anula buletinul de vot, iar dacă numărul celor care îşi anulează buletinele de vot este mai mare decât al celor care au buletinele valabile, va reprezenta o palmă serioasă dată candidaţilor care au şi aşa un obraz acoperit de şorici,
+ îţi vei asuma cu adevărat statultul de cetăţeni, devenind un om responsabil şi implicat în acţiunile derulate în cadrul naţiunii democratice şi-ţi vei câştiga dreptul moral de a protesta atunci când nu-ţi convine ceva.
Sincer să fiu, privind actualii candidaţi, nu cred că va putea spune cineva că nu găseşte puncte comune cu măcar unul dintre cei 14:
+ dacă îţi plac desenele animate şi te uiţi la ele împreună cu copilul tău de 2 ani, poţi vota Ponta,
+ dacă eşti amator de filme porno şi ai fetişuri bizare, o poţi vota pe Udrea,
+ dacă eşti fan Robocop şi-ţi plan nemţii şi rigoarea lor, poţi vota Johanis,
+ dacă eşti de părere că trebuie băgaţi la pârnaie toţi borfaşii din politichie, o poţi vota pe Macovei,
+ dacă vrei să votezi la mişto, dar îţi place Brânza, îl poţi vota pe William.
 dacă îţi place de Ponta, dar nu şi culoarea roşie, îl poţi vota pe Tăriceanu.
Şi exemplele pot continua.

Dacă argumentele mele nu te-au convins, poate vor reuşi ceilalţi să o facă prin argumentele lor: Mărgineanu, Andi Moisescu sau Mihai Viteazul J

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu