luni, 3 noiembrie 2014

Primele impresii de după alegeri

Primele impresii de după aceste alegeri, desfăşurate pe 2 noiembrie, sunt unele triste. Sunt triste din mai multe motive. Se pare că după 25 de ani există în continuare suficienţi cetăţeni care nu s-au dezmeticit şi orbecăie în continuare rătăciţi şi debusolaţi, fără să accepte niciun fel de punct de stabilitate care să-i servească drept reper.
În contunare sunt mulţi români care nu s-au prezentat la aceste alegeri, din comoditate sau din prostie – pentru că n-avem pe cine vota. Părerea mea, dacă eşti în situaţia de a nu fi votat, din orice motiv – dacă ai fost sănătos şi te puteai ţine pe picioare şi nu te aflai în diaspora – eşti la fel de prost ca si cei care votează pentru un kg de ulei; aia pentru că se vând foarte ieftin şi renunţă la orice urmă de demnitate, iar ceilalţi care puteau vota, dar nu au vrut, pentru că-i lasă pe cei care se vând să-i conducă.
Rezultatele de la urne au urmat oarecum tredul la care se aştepta toată lumea, adică primele 6-7 poziţii au rămas aceleaşi ca şi în sondajele efectuate înaintea alegerilor. Ce m-a frapat însă, este procentul mare, nesimţit de mare al primului candidat. Mă aşteptam ca cei din zonele tradiţional roşii (Oltenia şi Moldova), să se fi destupat puţin la creieri în cei 25 de ani. Ştiu că pare o afirmaţie dură şi că probabil o să fie mulţi cunoscuţi care să-mi zică băi, ne jigneşti aşa... noi suntem oameni serioşi, iar eu o să le răspund sec – nu sunteţi atâta timp cât votaţi tot roşu după atâţia ani.
Nu ai cum să votezi urmaşii partidului comunist în actualul context internaţional (eu aş merge şi mai departe – niciodată). Nu te uiţi ce se întâmplă la graniţele tale cu Ucraina, Ungaria etc? evidnt că nu. Pentru că nu te interesează. Eşti mulţumit că te-ai ales cu ceva după aceste alegeri, te-ai ales cu kill-ogram de ulei, dar ne-ai vândut pe toţi, te-ai vândut ieftin şi ne-ai aruncat pe toţi ceilalţi într-o hazna din care nu vom mai putea ieşi curând (mai ales dacă se vor adeverii aceste rezultate şi turul doi de scrutin). În actuala situaţie cum aş putea eu să te respect şi să te mai tratez ca pe o fiinţă umană? Am şi eu demnitatea mea, chiar dacă m-ai vândut alături de tine pentru o sticlă de ulei.
Cu siguranţă vor exista şi unii care îmi vor spune că nu se va putea schimba nimic, ba se poate schimba, dacă schimbăm ceva, dacă ne complacem şi stăm cu mâinile în sân resemnaţi cu sigurânţă nu se va schimba nimic în bine.
Gândiţi-vă la cum aţi dus-o în ultimii ani! În contextul în care lumea occidentală nu a mai fost în criză economică. România pentru cine nu ştie încă – a reintrat în recensiune economică şi de data aceasta nu mai este tehnică, aşa cum spunea tovarăşul Prim-Ministru. Un tovarăş care şi-a făcut campanie susţinând că a scăzut taxele – dacă eşti dobitoc şi te uiţi pe Acasă Tv şi Antena 3, poţi susţine acelaşi lucru, dar dacă ai un minim de memorie şi nu suferi de amnezie severă, îţi aduci aminte că în urmă cu doi ani şi jumătate plăteai cu 35 de taxe mai puţin. Adică acum plăteşti (teoretic), mai mulţi bani, decât cu 2 ani în urmă – asta dacă mai ai din ce să plăteşti.
Singurele taxe pe care le-a scăzut sunt cele din ultimele 2 luni – pentru că venea campania electorală şi alegerile şi trebuia să le ia ochii la fraieri – pentru că a pus o taxă (taxa pe stâlp) pentru firmele care încă mai mişcau, pentru a face rost de bani pentru asistaţii social care stau cu mâna întinsă pentru a primii pomană. Dacă încă nu ţi-a revenit memoria în acest sens, să-ţi aduci aminte de faptul că am fost împovăraţi de taxe, te sfătuiesc să stai dracului acasă pe 16 noiembrie – dacă uiţi până atunci, nu-i nimic o să-ţi aduc eu aminte ce trebuie să faci.
Ca să continui cu argumente, când spun că cei care votează roşu sunt proşti sau complici – o să mai zic să se gândească dacă actualul tovarăş din fruntea Guvernului, s-a dezis de vreunul dintre borfaşii luaţi de către DNA şi bagţi la pârnaie sau sunt în urmărire penală. Evident că nu a făcut acest lucru. Dar vă puteţi gândi că în orice altă ţară civilizată, dacă un politician este suspectat că ar fi corupt şi apar convorbirile şi stenogramele în public, îşi dă demisia în secunda doi, la noi însă – nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le pute. Poate credeţi în continuare că în România nu s-a furat niciodată şi defapt noi suntem putred de bogaţi, dar nu ne dăm seama – pai în cazul astă – de ce mai accepţi o sticlă de ulei pentru votul tău? De ce te vinzi atât de ieftin?
V-aţi întrebat vreodată de ce zonele cele mai sărace sunt roşii şi de ce zonele în care s-a mai mişcat ceva în 25 de ani nu au fost niciodată roşii? Dacă nu aţi facut-o până acum, o puteţi face acum, până nu este prea târziu.
Dacă eşti un om raţional, cerebral şi cu stimă de sine poţi lua amărâta aia de sticlă de ulei (sau ce mai primeşti pentru vot), şi gândeşte-te că intri singur în cabina de vot şi poţi pune ştampila pe cine vrei tu, de preferat pe alţii decât cei care au încercat să te mituiască, pentru că ei trebuie să recupereze banii investiţi în uleiul pe care l-ai primit.
Dacă eşti un om care nu vrea să primească nişte ciozvârte drept pomană şi numai în campaniile electorale, ci vrei doar să ai posibilitatea de a putea muncii decent, în propria ţară, în care nu eşti prădat de taxe şi impozite şi dacă vrei să fi pe propriile picioare şi să nu mai stai cu mă-ta şi cu tac-tu până la 35 de ani nu poţi vota roşu, nu-i poţi vota pe cei care taxează munca şi plătesc nemunca şi nu-i poţi susţine pe cei care urmează politica partidului comunist – partidul este în tot şi toate.  Uitaţi-vă la ţările în care există în continuare asemenea politici, să vedeţi ce abuzuri există şi cum o duc defapt cetăţenii de rând.
Dacă asta vreţi, să ne ducem la partid să cerem de muncă sau dacă nu-i convine luX de mutra ta, te dă afară, iar tu nu vrei ca să se întmple asta, pentru că nu vei mai avea unde să te duci – să-şi aducă aminte că aici este Europa, iar voi (cei care susţineţi partidul roşu), vă puteţi duce în Cuba sau Vietnam, dar personal vă recomand Corea de Nord – şi vă pot ajuta în acest sens.
Şi ca să nu mai lungesc acest articol inutil, o să închei prin a-mi arăta susţinerea pentru cei care s-au sculat din pat duminică şi au votat, mai ales pentru cei care au stat ore în şir pentru a-şi putea exercita acest drept.


PS: cei care vor să voteze partidul roşu comunist şi al lor candidat, tovarăşul agarici şef de guvern, trebuie să ştie – următorul tur de scrutin se va desfăşura special pentru ei în data de 17 noiembrie J.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu