marți, 3 noiembrie 2015

HALLOWEEN-UL ȘI REACȚIILE GROAZEI

Am văzut și eu la Tv și pe net știrea de vineri cu incendiul de la Clubul Colectiv din București. Într-adevăr o tragedie, în care până acum au murit 32 de tineri și alții sunt grav răniți. Cel mai probabil o să mai fie victime, având în vedere că sunt foarte mulți care au arsuri severe pe 80% din suprafața corpului.
Deși am vrut să am și eu o reacție, încă de când au apărut știrile, din motive obiective nu am putut face asta, dar îmi iau revanșa acum.
În ciuda faptului că acest eveniment s-a soldat cu multe victime, s-au găsit mulți care au profitat de asta ca să mai apară și ei o dată la TV și să spună aberații.
Acest eveniment ne arată, nouă ca români, cât suntem de bătuți în cap și de ipocriți pe deasupra. O dovadă clară în această privință o constituie reacțiile multora din presă și din rândurile oamenilor simpli.
Majoritatea reacțiilor au fost de-a dreptul halucinante, de la argumente de genul – ne-a bătut Dumnezeu că sărbătorim un eveniment păgân, la – noi nu avem nicio vină. Pe undeva la mijloc i-aș introduce și pe cei care acum au puse ca poze de avatar pe Facebook poze negre, cică în semn de doliu pentru victime. Mulți dintre cei pe care îi am în listă sunt persoane care până acum când ieșeau în oraș optau pentru cluburi de genul Colectiv, pentru că acolo este atmosferă și te distrezi. Niciunul dintre ei nu lua în seamă faptul că un loc pentru 20-30 de persoane era ocupat de 200, pe lângă faptul că nu era nicio ieșire de siguranță și să nu mai vorbim de evaziunea din aceste localuri. În loc să pună poze negre și să arate că ei sunt solidari și că iau inițiativă, ar putea măcar de acum încolo să boicoteze astfel de localuri.
În presa de toate culorile și de toate națiile au apărut argumente demne de Evul Mediu Timpuriu, când oamenii încă mai credeau în abjecții de genul: Dumnezeu ne bate pentru păcatele noastre. Evenimente tragice de acest fel sau chiar mai tragice s-au tot petrecut de-a lungul istoriei. Acum nimeni nu mai vorbește de incidentele în care au ars copii în biserici de Denii, când s-au aprins de la lumânări – și atunci probabil tot Domnul era invocat. Nu o să comentez prea mult acum reacția Bisericii care a dat fix nimic pentru victime, dar se roagă în secret pentru ei, reacția mea la adresa acestei instituții tip SRL mafiot o cunoașteți probabil.
O reacție tot la categoria cretinități este și cea a unei părți importante a presei (importantă ca număr), care i-a cerut demisia lui Johannis pentru incident. Păi ce treabă are președintele în acest eveniment?????!!!!! Pentru că tolerează regimul corupt? Păi el l-a votat ani la rândul, el a rămas pasiv la actele de corupție și nu se prezenta la vot sau vota pe o lingură de zahăr? Evident, sunt acei oameni care acum  promovează reacția președintelui Poloniei sau a altor străini, dar care în astfel de momente nu ar fi dat un deget de ajutor, să nu se ardă.
Acum câteva zile a avut loc un incendiu în Craiovița și am putut să observ de aproape reacția oamenilor care acum înjură, doar pe net. Pe lângă faptul că nu au făcut nimic pentru stingerea incendiului, nici măcar nu-și trăgeau mașinile să poată trece mașina de pompieri, i-au mai și mințit în legătură cu drumul de acces. Reacția acestor oameni a fost rezumată la pusul mâinilor în cap și zbieratul, ATÂT.
În plus, aș mai vrea să le spun ălora care-i caracterizează pe rock-eri drept sataniști – uitați-vă la cei doi rock-eri care deși scăpaseră de incendiu s-au întors sa-și salveze prietenii după care au murit, s-au sacrificat pentru aproapele lor, iar cei care își fac cruci în fața bisericii și dau bani la popi au stat să privească (a fost cazul în Craiovița). Promovați în continuare Biserica și o să ne meargă foarte bine, în plus batjocoriți-i pe rock-eri,  că ei sunt altfel.
Dacă nu luăm inițiativă – altfel decât să postăm pe net și să aprindem lumânări la astfel de evenimente – nu vom rezolva absolut nimic. Dacă nu mai votăm primari care autorizează astfel de localuri, pentru că e al lor sau primesc șpagă de acolo, dacă nu înțelegem că o atitudine de genul lasă bă că acolo e bine și nu ieșim în stradă să ne cerem drepturile, dacă nu ne organizăm în ONG-uri prin intermediul cărora să putem pune în practică proiecte – degeaba ne rugăm la Dumnezeu și dăm bani la BOR.

Că tot vreți să-l invocați pe Dumnezeu în astfel de povești, gândiți-vă ca v-a dat un cap cu care să judecați și mâini cu care să faceți treabă – FOLOSIȚI-LE!!!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu