marți, 22 decembrie 2020

Fii aromat de Craciun

Adeseori neglijat, mirosul este unul dintre cele mai importante simțuri cu care suntem înzestrați. 

Este un simt primitiv și bine înrădăcinat în creier, fiind unul cu cele mai puține halucinații. 

Este izbitor cum nevasta reușește să găsească mirosul amantei si la 8 ore distanta. 

 

Suntem influențați de miros? 

În general tindem să ne amintim lucrurile neplăcute din viață – pentru a ne feri de ele. 

Cred ca nu odată n-am suit în autobuz lângă un individ certat cu apa caldă, si, după ce a coborât ne-am simțit brusc mai bine. 

Sau/și experiența exagerată a împarfumării exagerate a unei domnite trecute bine de 50 de ani... care din păcate ne-a lăsat cu o durere de cap și după îndepărtarea stimulului. 

Lăsând experiențele negative la o parte, ne dăm seama ca în subconștient adulmecăm permanent mediul. 

Mirosul ne poate influenta starea, alegerile, deciziile. 

Uleiuri parfumate 

Uleiurile parfumate sunt esența de bine la tub de sticla. Întrucât nu suntem toți la fel, unele ne plac, altele nu, dar daca ar fi sa alegem parfumul pe care îl dorim, sunt convins ca toți am alege sa avem camera îmbibată în acest miros. 

 

Pentru armonizarea cu mediul uleiurile parfumate ar trebui alese contexte. Astfel in perioada sărbătorilor de iarna Aroma Land ne propune 3 esențe ca sa ne introducă in atmosfera: portocala, mar, scorțișoară. 

 

Mirosul de portocală 

Uleiurile volatile de portocala ne duc direct sub brad. Cred ca toata lumea asociază decembrie cu portocale, mandarine și alte citrice. 

 

Mirosul de măr 

Uleiurile volatile de mar sunt versiunea mai comunista a portocalelor. Până nu se importau portocale asociam bradului cu mirosul de mere. Probabil cei care nu gustă citricele încă fac asta. 

 

Mirosul de scorțișoară 

Uleiurile volatile de scorțișoară ne aduc în față vinul fiert de pe pârtie. Nimic nu se compară cu un vin fiert, cu miros de scorțișoară, cu o adiere de fum de la coșurile cabanelor și cu fulgii care cad nesfârșit. 
 

Concluzie 

 

Indiferent de aroma preferata prin folosirea uleiurilor parfumate vei reuși să îți armonizezi starea de spirit cu valorile si obiceiurile din perioada sărbătorilor de iarna. Mai mult prin alegerea unor produse de top vei știi că nu dai greș! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu