luni, 12 decembrie 2022

G.A.I.A. – Green Action Initiative Awareness


mindchangers


 

Comunicat de presă
Conferință de lansare a proiectului
15 decembrie 2022

Asociația Active Yourope vă invită joi, 15 decembrie 2022, începând cu ora 15:00, în locația din str. Împăratul Traian, nr. 29, Craiova la conferința de lansare a proiectului G.A.I.A. – Green Action Initiative Awareness.

Proiectul G.A.I.A.

Green Action Initiative Awareness se derulează în perioada 01.11.2022-31.12.2023 și este co-finanțat de Uniunea Europeană prin Consorțiul de ONG-uri din Piedmonte, în cadrul proiectului cadru “Mindchangers - Regions and youth for Planet and People” (CSO-LA/2020/415-010).
Schimbările climatice și impactul acestora asupra mediului înconjurător sunt probleme cu care ne confruntăm la nivel regional, național și internațional, iar acestea vor marca generațiile viitoare.
Proiectul își propune: să contribuie la diminuarea impactului schimbărilor climatice; să crească implicarea și conștientizarea tinerilor în domeniul protecției mediului prin ateliere de lucru; învățarea de la egal la egal; o campanie de plantare; vizite de studiu; o campanie de conștientizare mass-media în vederea dezvoltării unei societăți informate și conștiente de riscul reprezentat de schimbările climatice, contribuind în felul acesta la procesul de integrare și dezvoltarea economică și socială prin creșterea înțelegerii impactului schimbărilor climatice.
Obiective specifice:
- instruirea a 20 de tineri pentru a fi lideri ecologici pentru a promova acțiuni de conștientizare si combatere a schimbărilor climatice.
- dezvoltarea unei atitudini ecologice în rândul a 100 de tineri folosind metoda de învățare de la egal la egal.
- Creșterea gradului de conștientizare a 2000 de persoane cu privire la societatea durabilă prin implementarea unei campanii de conștientizare media.
Proiectul se adresează în primul rând tinerilor din județul Dolj prin implicarea lor activă în lupta pentru protecția mediului, dar și tuturor cetățenilor care doresc să se alăture efortului nostru.
La acest eveniment sunt invitați să participe, alături de reprezentanții promotorului, reprezentanții diferitelor organizații non-guvernamentale, reprezentanți ai partenerilor locali implicați în proiect, ai instituțiilor publice implicate în lucrul cu tinerii, voluntari locali precum și tineri din comunitate, reprezentanți ai mass media.

Pentru informații suplimentare accesați site-ul Asociației Active Yourope.   



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu