marți, 6 octombrie 2015

GROW UP - Povestea continuă



De ceva timp activitatea de înființare de asociații interetnice în cele cinci localități doljene – Cerăt, Bîrca, Sadova, Malu Mare și Lipovu, intră în linie dreaptă. Este o chestiune de zile până când cetățenii acestor comune se vor putea lăuda că au o astfel de asociație.
Înființarea unor organizații neguvernamentale interetnice creează premisele unei lupte comune pentru dezvoltarea comunității, aceea de a o transforma dintr-o localitate de nivelul Evului Mediu într-una cu adevărat europeană. În societatea modernă clișeele și stereotipurile bazate pe apartenența la un grup etnic trebuie înlăturate, primând interesele comune.
Trebuie să recunosc că până acum nu a fost o treabă ușoară să lucrăm cu cei din mediul rural, să încercăm să-i convingem că este benefică o astfel de organizație la nivelul fiecărei comunități în parte. Cu toate că ne-a fost destul de dificil până acum, greul abia acum începe. Lupta cu sistemul birocratic românesc este de foarte multe ori crâncenă și anevoioasă și de multe ori ajungi la limita răbdării și îți vine să renunți, dar, dacă nu o faci, momentul în care reușești este mult mai dulce.
După înființarea organizațiilor interetnice urmează la sfârșitul acestei luni o sesiune de cursuri de instruire a membrilor fondatori cu privire la modul în care se administrează o astfel de organizație, atât din punct de vedere contabil, cât și în ceea ce privește managementul. Totodată ei vor afla și care sunt sursele de finanțare pe care le pot accesa și cum pot face acest lucru. În cadrul acestor sesiuni, ce vor fi susținute la Herculane, participanții, reprezentanți ai comunităților, vor parcurge și primii pași în dezvoltarea unui proiect – cum se pleacă de la o idee și cum este ea transformată în proiect.
Așa cum am mai spus, munca este una grea, dar plăcută și cel puțin până în acest moment suntem cu toții foarte optimiști.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu