miercuri, 23 martie 2016

BRUXELLES - IMAGINEA TERORII, NEPUTINȚEI ȘI IGNORANȚEI

Una din definițiile date omului până aproape de secolul XX era: omul =  animal biped fără pene. Atentatele de la Bruxelles de ieri de dimineață ne-au arătat că uneori oamenii pot fi mai inumani ca animalele, imaginea asta este extrem de grăitoare:

Nu mă refer acum la imbecilii și fanaticii religioși care cred cu ardoare tot ce primesc ca îndemn de la alți imbecili – reprezentanți ai religiilor (în cazul de față, al islamului), care nici măcar nu au citit vreodată cartea sfântă a confesiunii lor religioase, care sar în aer și măcelăresc zeci sau sute de semeni în numele … lui X al Paișpelea (nume de zeu); mă refer de această dată la occidentali. Oamenii din această parte a planetei par desprinși din altă lume – dezumanizați, ignoranți, proști, inculți, dar cu pretenții că ei sunt buricul pământului. Această mentalitate poate este reminiscența trecutului colonialist. Au făcut programe de integrare a imigranților, fac în continuare, dar fără nici un rezultat. Deși nu se vede nicio schimbare în bine, liderii occidentali au discursuri de încurajare a imigranților să vină în continuare în Europa. De ce ai face asta, în contextul în care ești incapabil să îi aduci cu picioarele pe pământ pe sălbaticii aia care vin din Orientul Apropiat sau din Africa? Cine știe? Putem face doar speculații pe acest subiect.
Cert este că lumea civilizată a Occidentului pare să nu conștientizeze pericolul în care se află, din moment ce sunt incapabili să reacționeze prompt în cazurile de terorism. Nu te apuci să mergi cu lugu lugu pe la damblagii aia care vor să se arunce în aer sau care au omorât zeci de alți semeni, nu le vorbești de drepturile omului, pentru că ăia nu au habar de nimic din acești termeni abstracți. Atunci când vrei să te duci cu căruța la câmp, dar nu vrei să biciuiești boii, ci doar le vorbești frumos la ureche și îi implori să te ducă unde vrei, rezultatul este unul singur – ești mai dobitoc ca dobitoacele.
În cazuri de atentate și de violența extremă, trebuie intervenit prompt și cu putere nu cu vorbe bune.
Acum câțiva ani am fost și eu în Bruxelles și am fost oripilat de ceea ce am văzut pe acolo: mizerie cruntă în mai toate colturile orașului, oameni care nu respectă nicio normă a bunului simț, indivizi care-și făceau nevoile în parc, lângă copaci cu copiii de mână și în fața zecilor de trecători, oameni beți morți după o anumită oră. Când le spuneam prietenilor de cele văzute acolo am fost criticat vehement și mi s-a spus că sunt prea exigent și că exagerez. În multe cartiere ale capitalei europene poliția nu intră de teama locuitorilor care îi atacă.
Când tolerezi așa ceva pot spune că îți meriți soarta. Când o minoritate ajunge să-și impună propriile reguli în casa ta, atunci … primești ceea ce primești – atentate. Când ești nepăsător cu propriile valori și când accepți aberațiile unora veniți din neant, sub pretextul că suntem open-minded și noi promovăm multiculturalismul și suntem toleranți, atunci meriți să fii aruncat în aer de un alt imbecil cu bombă la brâu, care nu dă doi lei pe valorile tale.

Valorile UE sunt unele de bun simț, dar care trebuie aplicate doar cetățenilor care au citit măcar o carte în viața lor și nu au înclinații extremiste. Cu aceste categorii de sălbatici trebuie să te comporți altfel, cu exigență și promptitudine până reușești să-i integrezi și apoi poți să-i lași să se roage la cine doresc, că nu vor mai sări în aer pentru 72 de virgine sau stafide (depinde de traducere).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu