marți, 20 decembrie 2022

I.R.A.D “Implică-te responsabil, acționează şi decide!”

 


 

I.R.A.D

Implică-te responsabil, acționează şi decide!”


Tinerii simulează o campanie electorală pentru alegerea primarului

Simularea de campanie electorală reprezintăo modalitate excelentă pentru tineri de a învăța despre procesul electoral, de a-și dezvolta abilitățile de comunicare și de a-și îmbunătăți abilitățile de lucru în echipă. De asemenea, aceasta este o modalitate de a-i motiva pe tineri să se implice în viața politică și să își facă vocea auzită.

In lunile noiembrie și decembrie, în cadrul Liceului Tehnologic „Horia Vintilă” Segarcea, Liceului Teoretic „Ștefan Anghel” Băilești și Liceului Teoretic „Mihai Viteazul” Băilești a fost organizată simularea unei campanii electorale pentru alegerea primarului și a Consiliului Local

Acesta activitate a fost organizată ca parte a proiectului IRAD, “Implică-te responsabil, acționează şi decide!”, proiect derulat de Asociația Active Yourope în parteneriat cu Icelandic Human Rights Centre, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este creșterea gradului de implicare civică și participare la vot în rândul tinerilor, prin oferirea accesului la informații corecte și adevărate în mediul online si prin simularea si implementarea de activități civice, pentru dezvoltarea comunității locale.

        Fiecare grup a avut propriul program electoral, propriile sloganuri și propriile afișe. Elevii au participat la dezbateri electorale, au distribuit fluturași și au făcut campanie. La finalul campaniei, a fost declarat câștigător candidatul care a obținut cele mai multe voturi.





Campania a avut un impact pozitiv asupra tinerilor care au participat la ea. Ei au învățat multe lucruri despre procesul electoral și au devenit mai conștienți de importanța implicării civice. Ei au învățat cum să-și dezvolte un discurs politic, cum să-și gestioneze timpul și cum să lucreze în echipă. De asemenea, ei au dezvoltat abilități de comunicare, de negociere de lucru în echipă și de rezolvare a problemelor.




Proiect derulat de Asociația Active Yourope în parteneriat cu Icelandic Human Rights Centre, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesațiwww.eeagrants.org.


Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă”

Proiect derulat de:




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu