luni, 6 februarie 2017

Sfaturi ce te-ar putea transforma într-un om de succes

     De multe ori ne întrebăm ce trebuie să facem pentru a avea succes în viață, pentru a fi fericiți și pentru a reuși să ne îndeplinim planurile de viitor. În căutarea unor astfel de soluții apelăm la măsuri extreme. Cea mai bună rețetă este aceea a căutării echilibrului.
    Uneori este bine să ascultăm și sfaturile celor care au ajuns acolo unde ne dorim să ajungem la rândul nostru.
   Iată câteva sfaturi ce ne-ar putea oferi câteva repere pentru planurile noastre către succes:


1. Dimensiunea succesului tău este măsurată de puterea dorinței tale, de mărimea visului tău și de felul cum gestionezi dezamăgirile pe drumul către succes.
2. Calificările academice sunt importante și la fel este și educația financiară.  Sunt amândouă importante, dar școala uită de una dintre ele.
3. Vestea bună este că n-ai nevoie de prea multi bani ca să schimbi felul în care gândești.  De fapt, poți s-o faci chiar gratis.  Vestea proastă e că, uneori, e foarte greu să schimbi gândurile acelea din străfunduri pe care ti le-au vârât în cap generații după generații sau pe care le-ai învățat de la prieteni, de la colegii de muncă sau de la școală.  Şi totuși, se poate.
4. Este mai important să-ti crești veniturile decât să-ti scazi cheltuielile.  Este mai important să crești spiritual decât să renunți la visele tale. 
5. Trebuie să ai vise mari, să gândești pe termen lung, să câștigi în fiecare zi câte puțin și să faci mici pași înainte.  Aceasta este cheia succesului pe termen lung.
6. Dacă nu știi cum să ai grijă de bani, banii vor sta departe de tine.
7. Singura diferență dintre o persoană bogată și una săracă este felul în care își folosesc timpul.
8. “Astăzi” e cuvântul învingătorilor și “mâine” cel al rataților.
9. Regula numărul 1 ca să devii un om de afaceri de succes este să nu-ți iei niciodată o slujbă pentru banii pe care ți-i oferă.  Angajează-te doar pentru experiența și priceperea pe care le vei acumula la locul de muncă.
10. Uneori ai succes… iar alteori înveți.  Nu irosi o greșeală, învață din ea!
11. Oamenilor nu le place ideea de a gândi pe termen lung.  Mulți caută disperați soluții pe termen scurt pentru că au probleme cu banii care trebuie rezolvate azi.
12. Dacă vrei să mergi undeva, cel mai bine este să găsești pe cineva care a ajuns deja acolo. 
13. Cei mai de succes oameni sunt cei care pun întrebări.  Ei învață în permanentă.  Ei se dezvoltă în permanentă.  Ei îşi depășesc limitele în permanentă. 
14. Înainte de a-ţi putea transforma portofelul din sărac în bogat, trebuie să-ti transformi mintea din săracă în bogată.
15. Cel mai de preț bun pe care îl avem este mintea.  Dacă este bine pregătită, ea poate crea bogății imense.   
16. O slujbă este doar o soluție pe termen scurt la o problemă pe termen lung.   
17. Tu şi numai tu ești responsabil pentru alegerile şi deciziile tale. 
18. Caută persoane care au făcut deja ceea ce vrei tu să faci.  Nu te teme dacă ceilalți îi consideră nebuni, excentrici, săriți de pe fix etc.  Multă lume judecă doar la suprafață. Discută cu acești oameni şi inspiră-te din experiența lor.
19. Marile oportunități nu se văd cu ochii.  Ele se văd cu mintea. 
20. Există numai două lucruri pe care le poți investi: timpul şi banii.  Dintre cele două, timpul este mai important. 
21. Nu mai face ceea ce făceai.  Ia o pauză și lămurește-te ce funcționează și ce nu.  Definiția nebuniei este să faci mereu același lucru așteptând rezultate diferite.
22. În interiorul fiecărei probleme se găsește o oportunitate.
23. Odată cu schimbarea modului meu de a gândi și a atitudinii, s-a modificat și modul meu de a acționa, precum şi rezultatul.
24. Mergem la școală pentru a învăța să muncim din greu pentru bani.  Eu scriu cărți și creez produse pentru a-i învăța pe oameni cum să facă banii să lucreze din greu pentru ei.
25. Cele mai bune răspunsuri se găsesc în inimă, nu în minte.

 (sursa)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu