miercuri, 21 iulie 2021

Conectează-ți clienții cu brand-ul

 Branding-ul este un concept vechi care se reînoieste permanent. Probabil de pe vremea neandertalilor brandul însemna ceva. Și atunci, exista conceptul de branding, probabil fără ca cei care îl foloseau să știe ce fac. Astfel unele desene din peșteri înfățișează oameni cu sulițe in mana, iar altii fara acest obiect. Sulița era brandul vantorului, al celui care se deosebea de ceilalti pentru ca putea sa duca hrana si sa isi protejeze familia in fata pericolelor. 

Ideea de brand si branding a evoluat. Astazi  brandul trebuie sa se evidentieze in fata celorlalti, sa iasa in fata, sa fie retinut si cel mai mult respectat. 

Brandingul reprezinta o resusa importanta in marketing, el reprezentand esenta marketingului, de fapt fiind activitatea conceptului care acrediteaza marketingul. 

In diferite tipuri de businessuri exista diferite tipuri de clienti. Astfel cand vinzi submarine, nu te astepti sa mai vinzi un submarin aceluiasi client, dar pentru majoritatea business-urilor este de asteptat ca vei mai vinde unui client și a doua oară, daca nu ai greșit cumva. 

Clientii care se intorc trebuie fidelizati, si mai mult, trebui sa ii convingem ca brandul nostru este cel mai bun. Astfel ca sa le fie usor să își amintească de noi avem la indemana materiale promotionale, personalizare, produse personalizate si cadouri personalizate. Primii pasi in intiparirea brandului in mintea clientilor s-au facut in Romania de mult, astfel, fie ca erau firme comuniste de stat, fie mici afaceri la inceput, de Craciun dadeau clientilor si angajatilor agende si calendare pentru noul an. 

Lucrurile au evoluat odata cu dezvoltarea mentalitatilor si posibilitatilor asfel astazi poti alege din mii de produse promotionale. Problema este ca taota lumea are acces la materale promotionale si tu, ca brand, trebuie sa alegi produsul corect dar si personalizara corecta. Preuspunand ca esti o agentie de turism, o geanta termoizolanta personalizata ar fi un produs extraordinar pe care l-ai putea face cadou clientilor fideli. Castigul va fi inzecit, clientii vor asocia brandul tau (pe care il vad in fiecare zi) cu experienta placuta din excursie si cu utilitatea. Mai mult produsul are valoare proprie, deci va fi folosit si in alte experient, si la primul gratar prietenii clientilor vor face cunostinta cu brandul tau. 

Un ajutor de nadejde in demersul realizarii unor poduse personalizate este Goodiebags, care ofera o gama larga de produse personalizate, chiar si genti de toate tipurile, așa cum aminteam mai sus. 


Nu uita, firmele comuniste, desi nu aveau nevoie de reclama, faceau cadouri personalizate pentru branding. Activitatea este una obligatorie pentru diferentierea brandului si acum este la indemana ta.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu