joi, 6 noiembrie 2014

Susţinere pentru diaspora

Şi pentru că vorbeam de foarte multe ori de atitudine şi de modul în care se implică fiecare în societate, înainte de a cere ceva şi după ce am citit următorul articol încare se vorbea de faptul că peste 7000 de clujeni susţin românii din diaspora printr-un miting în Cluj-Napoca, am prins şi eu curaj şi am decis să iau atitudine şi să arătăm că oltenii nu sunt mai prejos şi că îşi iubesc la fel de mult fraţii plecaţi din ţară şi că pot lupta alături de ei.
Pentru că am văzut dispreţul total al autorităţilor faţă de cetăţenii români din diaspora şi modul flagrant în care le-a fost acestora îngrădit dreptul constituţional, de a vota, prin diferite tertipuri care mai de care mai cinice şi lipsa de reacţie a şefilor de instituţii implicaţi în organizarea procesului electoral, m-a determinat să îniţiez un demers prin care doresc să-i invit pe cei care sunt de părere că trebuie să fim alături de cetăţenii români din diaspora, joi 13 noiembrie la orele 18:00 în Piaţa Mihai Viteazul, să le arătăm că ne pasă.
Pentru a vă alătura acestui demers, trebuie să intraţi la adresa şi să apăsaţi butonul Participă sau pur şi simplu să vă alăturaţi nouă la această întâlnire de susţinere, săptămâna viitoare. Tot ce va trebui să faceţi este să fiţi prezenţi şi să credeţi cu adevărat că putem face ceva să schimbăm atitudinea autorităţilor faţă de semenii noştrii plecaţi în căutarea unui trai mai bun în Occident. Ei nu trebuie priviţii ca nişte trădători de neam, aşa cum a lăsat de înţeles Primul-Ministru, în conferinţa de presă din seara primului tur al alegerilor.
Sper totuşi să reuşim să mobilizăm oamenii şi să luptăm împreună pentru o cauză comună, aceea de a ne apăra drepturile constituţionale şi de a ne oferii tuturor şansa de a putea alege după cum ne taie capul sau poate ceva mai responsabil, în dorinţa de a schimba aceste practici utilizate de ani de zile, care ne-au dus la faliment social. Statul în expectativă nu este o soluţie. Aici eşti PRO sau CONTRA dreptului de a putea vota toţi cetăţenii români, indiferent unde se află, în ţară sau în străinătate.
În speranţa că rezonăm întru-câtva cu această idee, vă invit să participaţi joi, 13 noiembrie orele 18:00 în Piaţa Mihai Viteazul, la o întâlnire de susţinere a dreptului la vot, pentru toţi românii.

Nu uitaţi să intraţi şi pe pagina de facebook dedicată acestui eveniment şi să susţineţi demersul nostru, dar să vă invitaţi şi prietenii, bunicii căţeii şi pe cine mai doriţi voi, să arătăm că nu suntem indiferenţi cu ce se întâmplă cu semenii noştrii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu