marți, 3 noiembrie 2015

GROW UP - Curs de dezvoltare comunitară, dezvoltare durabilă.

În week-end-ul trecut Asociația Allons-y împreună cu Asociația Evolve au organizat la Herculane evenimentul Curs de dezvoltare comunitară, dezvoltare durabilă.
Evenimentul a reprezentat o activitate a proiectului Grow Up, finanțat prin Granturile SEE în cadrul Fondului ONG în România. La aceste seminarii au fost prezenți reprezentanți ai comunităților în care se implementează proiectul: Malu Mare, Sadova, Bârca, Cerăt, Lipovu.
În cadrul acestor seminarii participanții au fost instruiți în ceea ce se numește în termeni de specialitate – facilitare comunitară, dar și în privința altor acțiuni utile în munca lor de viitori lideri ai comunităților lor – cum se construiește un ONG, cum se poate dezvolta o organizație ne-guvernamentală, cum se identifică problemele reale ale comunităților și cum pot eficientiza munca depusă de ei.
Un rezultat așteptat al acestui proiect este crearea în cele cinci localități a câte o astfel de organizație care să reprezinte comunitatea în relația cu autoritățile și factorii decizionali pentru rezolvarea problemelor comunității și care să ducă implicit la dezvoltarea comunitară.
Seminariile s-au desfășurat pe durata a 4 zile în care participanții au obținut informațiile necesare viitoarei lor sarcini – cea de ong-iști.
Participanții au putut avea libertatea de a modifica puțin calendarul oficial al cursurilor, în sensul că au putut primii informații și din domenii conexe temelor propuse de către organizatori.

La sfârșit viitorii ONG-iști au primit diplome de participare și s-au arătat extrem de optimiști în privința rezultatelor muncii lor în cadrul organizațiilor pe care le vor organiza.

            La eveniment a fost și un invitat special – nea Tomiță, lider comunitar din Caraș-Severin– care ne-a împărtășit din experiența sa și cum a ajuns să primească multiple premii pentru eforturile pe care le-a depus în sprijinirea dezvoltării comunității sale. Nea Tomiță se poate lăuda cu premii înmânate chiar de către reprezentanții Casei Regale a României sau de către reprezentanți ai unor țări din Occident.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu