vineri, 6 noiembrie 2015

NEGOCIERI LA COTROCENI

După o nouă zi de proteste, Președintele României – Klaus Johannis, a anunțat că vineri 6.11.2015 se va întâlni cu liderii partidelor politice parlamentare și cu lideri ai străzii începând cu ora 13:30. Printre cei care ar trebui să reprezinte strada și societatea civilă se numără și solistul trupei Vița de Vie – Adi Despot  (deși inițial refuzase invitația, dar după ce a primit telefonul de la Johannis a acceptat). Acesta din urmă a anunțat că a fost sunat de către președinte și a fost invitat să participe la întâlnire în calitate de reprezentant al societății civile.
Îmi pun sincer întrebarea: cum au fost selectați acești reprezentanți ai străzii/ ai protestatarilor? Ce-i drept pe internet au apărut o serie de personalități din mediul artistic sau al televiziunii care erau propuși de către societatea civilă să-i reprezinte. Cine, cum a făcut și mai ales pe ce criterii, selecția acestora nu știu, cert este că au apărut nume ale unor persoane cunoscute pentru opiniile lor anti-sistem și anti-guvern.
Recent au început să apară voci ale unor deontologi într-ale  politicii, care susțineau ca cei din stradă să se unească sub o formă juridică – cel mai probabil într-un partid politic. Cert este că cei din piață sunt anti-sistem și anti-partide-politice, cu alte cuvinte, se pune întrebarea firească: de ce s-ar uni într-un partid? Cel mai probabil reprezentanții clasei politice au fost speriați de-a dreptul de numărul mare de manifestanți care susțin căderea sistemului politic pe de-a-ntregul, nu doar schimbarea Guvernului Ponta cu un altul tot din foștii guvernanți. Cineva, dintre oamenii deștepți ai nației, a văzut în aceste proteste o oportunitate de a câștiga capital de imagine și astfel posibilitatea de a ajunge la ciolan sau mai degrabă de a rămâne acolo.
A exploata această situație, în care oamenii s-au adunat să lupte pentru o cauză nobilă, cea de a fi alături de victimele incidentului de la Colectiv, din punct de vedere politic – în sensul câștigării de capital de imagine, trădează intențiile actualei clase politice și arată că în realitate nu-i pasă de cetățeanul de rând. Singurul mod în care putea fi exploatată această situație, era aceea de a schimba ceva, în bine, pentru românii care doresc ca țara această să arate altfel, să evolueze.
Sincer să fiu, sper ca cei care au fost în piețele publice din toată țara să nu se apuce să ia de bună propunerea deontologilor de la TV și din presă și să creeze noi structuri politice (este perfect legal, dar imposibil de obținut o finalitate practică pentru ei, neexistând o posibilitate reală de a crea un partid de la zero), ci eventual să adere la actualele structuri (dacă tot vor să facă politică) sau să adere la ONG-uri sau creeze unele noi, iar prin intermediul acestora să acționeze liber și independent de clasa politică, pentru ei și pentru semenii lor.

Așteptăm rezultatele negocierilor și sperăm că Președintele să aibă o zi sclipitoare și să ia deciziile cele mai înțelepte!



PS: și pentru că tot au fost acuzați rock-erii că ar fi sataniști, țin să anunț că Papa Francisc va lansa pe data de 27 noiembrie un album de rock progresiv - WAKE UP

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu