marți, 9 februarie 2016

EUROPA SEASON - DANEMARCA

Săptămâna trecută am avut parte de unul dintre cele mai reușite concerte la Filarmonica Oltenia. A fost rândul Danemarcei să ne încânte prin reprezentantele sale Maria Badstue – dirijor și Andrea Pellegrini mezzosoprană. Evenimentul a avut și o premieră (pentru mine cel puțin), fiind primul eveniment de acest fel în care o femeie de culoare a fost în prim-plan și nu a făcut-o deloc rău, ba chiar pot spune că a întrecut mulți omologi mult mai bine cotați. Ca o părere personală o pot clasa cu ușurință în top 5 cei mai buni dirijori, la concertele cărora am fost spectator. Tot la capitolul plus-uri aș putea să trec și faptul că a părut să fie extrem de implicată emoțional pe tot parcursul spectacolului.
O reprezentare pe măsură a fost dată și de către mezzosoprana Andrea Pellegrini care a reușit să ne mențină extrem de concentrați pe interpretarea ei - „Kindertotenlieder” de Gustav Mahler.
Una peste alta putem spune că a fost un spectacol de milioane. Se pare că prestațiile artiștilor precedenți au ridicat ștacheta la un nivel foarte înalt, iar următorii doresc să o depășească și să impună un standard din ce în ce mai înalt, asigurând astfel premisele unor spectacole de neuitat în cadrul festivalului Europa Season – PROBABLY THE MOST COMPLEX SEASON IN EUROPE.

Pentru a putea fi singuri că nu ratați nici un concert puteți consulta din timp site-ul oficial pentru a vedea ce concerte urmează; săptămâna aceasta este rândul Luxemburg-ului să ne încânte.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu