miercuri, 10 februarie 2016

LEGEA DEFĂIMĂRII PUBLICE SAU LEGEA PUMNULUI ÎN GURĂ ÎN DEZBATERE LA PARLAMENT

Astăzi tovarășii deputați dezbat Legea Pumnului în Gură, așa cum este mai nou numită inițiativa celor de la PSD în frunte cu Tovarășul Șef și cu Senatoarea Foamei. E ca și cum am încerca să revenim la perioada de început a comunismului în România când Partidul controla absolut totul – de la publicații la câtă mâncare trebuie să avem în frigidere. Ca s-o spunem pe a dreaptă – e ca și cum am recunoaște oficial că suntem retardați și suntem incapabili de a ne coordona viața și vine Partidul să ne ajute să supraviețuim. Numai că acest Partid este unul de plagiatori, escroci și imbecili care acum dorește liniște, să  nu-i mai deranjăm cu invectivele noastre la adresa lor, pentru că se simt jigniți. De parcă noi nu simțim același lucru când ne fură și ne umilesc în fiecare zi prin aroganța de a ne rânji în nas după ce ne pun să stăm la cozi să plătim taxe interminabile.
De ce trebuie să folosesc mănuși atunci când vorbesc despre X sau Y că este corupt, imbecil sau hoț? Nu acesta este rostul presei, nu acesta este scopul pentru care mai scriem pe site-uri, blogg-uri, nu vrem să fim informați, nu vrem să ne spunem măcar părerile – bune sau absurde, dar care sunt creațiile minților noastre? Rostul exprimării libere este de a oferi o supapă tensiunilor sociale, frustrărilor  fiecărui individ SAU PUR ȘI SIMPLU DREPTUL LUI CONSTITUȚIONAL DE A AVEA O OPINIE ȘI DE A O FACE PUBLICĂ.
Se pare că au trecut degeaba 26 de ani de libertate, dacă ajungem acum să avem astfel de legi.
Inițiatorilor acestei legi nu le pasă de reacțiile cetățenilor de rând, pentru că legea aceasta nu le afectează electoratul lor – compus din analfabeți, asistați social și oameni care în general sunt de acord cu nemunca și primitul unor remunerații lunare din munca altora. Electoratul lor habar n-are de Facebook, Tweeter sau rețele de socializare în mediul online, nu cunosc ce este acela un site de știri și cel mai probabil nu cunosc nicio limba străină – nici măcar rusa. Este normal pe de o parte ca această adunătură de escroci, politruci și imbecili (mă refer la întreaga clasă politică), să voteze astfel de legi pentru a putea Pune Pumnul în Gură tuturor celor care au o opinie, care au deschis o carte (și nu se află în pachetul de 52) și care vor să-și facă publice gândul și opiniile.
Nu de puține ori am spus despre PSD că este moștenitorul moral și de drept al Partidului Comunist dinainte de 1989 și de data aceasta își arată direct gândirea strategică. Problema principală este că și reprezentanți ai altor partide vor vota astfel de legi, nu din convingere, ci în ideea că nu vor mai putea fi acuzați public că fură sau că sunt implicați în tot felul de afaceri care mai de care mai dubioase.
LegeaPumnului în Gură inițiată de Liviu Dragnea nu vine întâmplător, ci într-un context special. În ultimii ani, mai multe state din zonă au adoptat legi care cenzurează presa și opiniile care nu sunt în concordanță cu șefii din Parlament și/sau Guvern – putem da câteva exemple: Ungaria, Belarus, Ucraina, Federația Rusă. Acum este rândul României să aibă o asemenea lege care cenzurează tot ce nu este în conformitate cu dorințele minților luminate din politică.
Personal cred că această lege nu vine din senin și că este un prim pas în legarea populației și tăierea tuturor mijloacelor de reacție a cetățenilor la abuzurile conducătorilor.

Pentru cei care vor să-și exprime punctele de vedere și să protesteze împotriva acestor legi abuzive (cât nu încă este interzis acest lucru), ni se pot alătura în Piața Prefecturii (la o plimbare) începând cu orele 19:00.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu