marți, 19 aprilie 2016

GROW-UP - stil de viață sănătos

Zilele aceste, în săptămâna altfel Asociația Allons-y împreună cu Asociația Evolve și SSMC  au organizat evenimente interactive pe tema educației sanitare în școlile din cinci comunități doljene – Malu Mare, Sadova, Cerăt, Lipovu și Bîrca. Evenimentele sunt organizate în cadrul proiectului Grow-Up finanțat prin  granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în Romania, de către trei state donatoare – Norvegia, Icelanda și Liechtenstein.
În cadrul întâlnirilor copiii pot afla care sunt elementele esențiale ale unui stil de viață sănătos, de ce este important să păstreze o igienă impecabilă și mai ales de ce este necesară o alimentație sănătoasă. Informațiile au fost prezentate de către voluntari ai asociației SSMC Craiova, care și-au oferit sprijinul necondiționat pentru derularea acestor acțiuni în comunități.
Prezentările și informațiile le-au fost furnizate celor mici prin intermediul unor joculețe și instrumente de educație non-formală, dar au avut și o componentă practică – atunci când copiii au curățat curtea școlii de deșeuri. Au primit din partea reprezentanților celor trei asociații indicațiile esențiale protecției lor în timpul acestei activități și au folosit elemente de protecție – mănuși de cauciuc.
La sfârșitul evenimentelor copiii vor primii pachețele care conțin un săpun lichid, o pastă de dinți, o periuță de dinți și un săpun solid.
Până în prezent au fost desfășurate două evenimente în comunitățile Malu Mare – unde asociația ALMA (asociație înființată în cadrul proiectului Grow-Up) și-a adus aportul la rândul ei, fiind elementul de bază la nivel local în organizarea de activități la nivel local; și la Sadova unde asociația locală a ajutat la rândul său organizarea la astfel de acțiuni.
Miercuri 20 aprilie, începând cu orele 10:00 se va organiza un astfel de eveniment și în localitatea Cerăt, acolo unde cele trei organizații vor fi sprijinite de către asociația locală Dascălcer – asociație repusă pe picioare tot prin intermediul proiectului Grow-Up. În comunitățile Lipovu și Bîrca aceste acțiuni urmând să se desfășoare joi 21 aprilie începând cu orele 10:00 la Lipovu și vineri la orele 12:00 la Bîrca.
Unu dintre obiectivele principale ale proiectului Grow-Up este acela de a crea un mediu prielnic derulării de proiecte și acțiuni care să ajute la dezvoltarea comunitară, acest lucru constând în crearea și dezvoltarea unei societăți civile locale capabile să inițieze și să implementeze proiecte în interesul întregii comunități.

În toate cele cinci comunități în care se desfășoară proiectul Grow-Up vor fi create, până la finalul implementării, câte o organizație inter-etnică prin intermediul căreia se vor desfășura o serie de activități în funcție de nevoile locale. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu