joi, 24 noiembrie 2016

CONFERINȚĂ DE DISEMINARE - ASOCIAȚIA CULTURALĂ ARTEC

INVITAȚIE CONFERINȚA DE DISEMINARE

Asociația Culturală ARTEC din Craiova  va invită vineri 25.11.2016, orele 12, la conferința de diseminare si valorizare a rezultatelor activitaților proiectului Ideas into action – entrepreneurship for youth workers!”, Nr. Contract : 2016-1-RO01-KA105-024323, proiect finanţat de Uniunea Europeana prin programul Erasmus Plus, Mobilităţi de lucratori de tineret, Acţiunea Cheie 1.
  Aceasta va avea loc la Sala de Festivitați a Colegiului Național  Economic „Gheorghe Chițu” din Craiova
Proiectul Ideas into action – entrepreneurship for youth workers! se derulează în perioada 1 iulie 2016 –31 decembrie 2017 în parteneriat cu organizaţiile: Support for Life Long Learning Organization Turcia, Proteo Firenze Italia,   Bulgarian Youth Association Bulgaria , C24 Education and Development Centre Limited  Anglia și  imagINe Croaia. si are ca scop formarea unui grup de 31 de lucrători de tineret din Turcia, Bulgaria, Italia,  Anglia, Croaţia și România, ce lucrează nemijlocit cu tinerii avand oportunități reduse,  folosind metode și tehnici de formare care au ca scop sporirea angajării tinerilor.
Realizarea unui astfel de proiect urmăreşte schimbul de experienţe, învățarea și concentrarea pe activităţi concrete pentru a promova antreprenorialul în rândul tinerilor și pentru creşterea nivelului de conștientizare asupra necesităţii dezvoltării spiritului antreprenorial și diminuarea stereotipurilor referitoare la angajarea tinerilor cu oportunităţi reduse.
Obiectivele specifice ale acestui proiect sunt următoarele:
Ø    Dezvoltarea personală și profesională a 31 de lucrători de tineret din 6 țări partenere  pentru a facilita accesul la piața forței de muncă a tinerilor pe termen lung,  prin creșterea nivelului de competențe și aptitudini cheie si  schimbul de bune practici în domeniu;
Ø    Explorarea relevanței și potențialului de empowerment  în activitatea de tineret  in vederea creșterii capacității de inserție profesională și spiritului  antreprenorial al tinerilor;
Ø    Îmbunătățirea competențelelor antreprenoriale și a creativității celor 31 de lucrători de tineret, utilizând instrumente specifice educației antreprenoriale în timpul celor 7  zile ale mobilităţii de învăţare;
Ø    Dezvoltarea si încurajarea solidarității si tolerantei intre tineri, in special pentru a consolida coeziunea sociala in UE.
Ø    Prezentarea programului Erasmus + și posibilitățile pe care le oferă tinerilor din Europa  ca un instrument pentru youth empowerment, inserție profesională și  dezvoltarea spiritului antreprenorial.

In cadrul acestui eveniment vor fi prezentate rezultatele activităţilor de învățare din cadrul  celor șapte zile ale mobilităţii  care a avut  loc in perioada 29.08.2016-03.09.2016 la Craiova dupa cum urmează:

Ø  realizarea a 5 planuri de afaceri;
Ø   diseminarea bunelor practici şi experienţe prin intermediul mass-mediei;
Ø  brosura proiectului;
Ø  însusirea de noi metode non-formale;
Ø  Dvd-uri cu rezultatele proiectului;
Ø  prezentări  privind situația antreprenorialului din ţările participante.
Pentru mai multe detalii si materiale, va rugam sa vizitați blogul oficial: ideasintoactionblog.wordpress.com
Vă aşteptăm!Acest proiect este finanțat cu susținere din partea Uniunii Europene prin Programul Erasmus+.
Această comunicare reflectă doar punctul de vedere al  autorului, iar Comisia Europeană nu poate fi făcută responsabilă pentru utilizarea informației pe care o conține.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu