miercuri, 21 octombrie 2015

ION ILIESCU LA JUDECATĂ - DE APOI,după un sfert de secol

În sfârșit pot spune că justiția din România începe să funcționeze la parametrii apropiați de normalitate. După cum probabil ați aflat deja fostul președinte al României, tovarășul Ion Iliescu a fost pus suburmărire penală pentru mineriada din 13-15 iunie 1990. Poate pentru mulți nu mai înseamnă nimic ceea ce s-a petrecut acum mai bine de un sfert de secol, dar acuzațiile sunt extrem de grave – crime împotriva umanității. Dacă se va găsi vinovat, actualul Președinte de Onoare al PSD și membru fondator al aceluiași partid va intra în Cartea Neagră a Omenirii alături de alți celebrii damblagii ai umanității care au îndreptat armele și opresiunea asupra maselor de civili în disperarea lor de a păstra puterea cu orice preț, chiar cu prețul terorii și al crimei. Lista este lungă, din păcate, dar o să amintim doar câțiva dintre criminalii lumii Mao Zedong (China 1893-1976) i se atribuie moartea a 50-70.000.000de chinezi, Iosif Vissarionovici Stalin (URSS 1878-1953) i se atribuie moarteaa 23.000.000 de oameni din diferite etnii și naționalități, acesta este printrealții și unul dintre mentorii tovarășului Iliescu, Adolf Hitler (Germania1889-1945) i se atribuie moartea a 12.000.000 de oameni (cifrele încă suntcontestate).
Cu alte cuvinte la finalizarea procesului avem șansa ca România să aibă și ea un reprezentant pe lista selectă a persoanelor responsabile de crime împotriva umanității. Poate părea că sunt prea dur cu cele afirmate anterior, dar ele reflectă realitatea de la acea dată din țara noastră. Datorită lui Occidentul și-a întors spatele către România și datorită lui pe hărțile lumii în dreptul țării figura o pată gri sau chiar neagră, datorită lui finanțatorii externi au început să pună condiții draconice, datorită lui comuniștii și securitatea au rămas încă la putere și datorită lui avem actuala clasă politică.
Analizând aceste aspecte, încă vi se mai par afirmațiile mele exagerate? Dacă da, vă rog să căutați informații din acea perioadă, dacă aveți memoria scurtă sau poate nu ați fost născuți în acea vreme.
Personal cred că acest proces vine prea târziu (dar mai bine decât niciodată), dar ar trebui completat cu altele de același calibru – restul mineriadelor, revoluția și chiar o anchetă pentru a se scoate la lumină activitățile sale din tinerețe. Nu uitați că România a avut singura revoluție sângeroasă din lume, pentru a se putea elibera de comunism. Evident că nu a reușit, fiind conduși și în prezent de eșaloanele 2 și 3 din PCR sau fosta Securitate.
Privind mai atent asupra listei de martori sau a celor implicați în proces ne dăm seama de ce România este la coada Europei și de ce trecutul nostru este încă în ceață. Analizând mai atent și cu ochii larg deschiși putem să vedem de ce în continuare partidul cu cei mai mulți ofițeri ( de securitate și militari în rezervă), este în continuare partidul născut de Iliescu.
Ar trebui să fim ceva mai atenți când ne ducem la vot și stăm cu gândul la pe cine votăm și din nefericire punem ștampila pe PSD, partidul cu cei mai mulți lideri condamnați sau cu dosare de corupție, cu mulți îmbuibați din banii publici și cu mulți membrii cu trecut obscur, al căror bazin electoral este în zonele cele mai sărace și cu cei mai mulți analfabeți.
În speranța că se va face dreptate, îi urez tovarășului Iliescu un sincer La mulți ani! Nu de alta, dar vreau să fie în viața când se va da sentința, să-i văd mutra aia de cucuvea cum rămâne fără rânjet.

La mulți ani Tovarășe!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu