miercuri, 17 februarie 2016

ANAF-ul își face în sfârșit treaba

Dacă doriți să asistați la un spectacol grotesc, o poveste horror adevărată vă sugerez să urmăriți zilele astea cazul evacuării sediilor trustului Intact, deținut de clanul Voiculescu – un fost securist îmbogățit peste noapte și care se jură că nu cunoaște nimic despre banii fostului dictator Nicolae Ceaușescu, deși a fost în grupul restrâns de oameni care se ocupau direct de conturile fostei securități și ale Ceaușeștilor.
Deși există o decizie definitivă și irevocabilă de mai bine de un an și jumătate, ANAF – instituția statului, însărcinată cu recuperarea prejudiciilor din cazurile de corupție (printre alte activități face și asta), nu a făcut mai nimic în acest timp. De ce? Poate că frâiele erau în altă parte, poate că acum chiar au început să se schimbe lucrurile – în bine din câte se văd.
Am putea pune firesc întrebarea – de ce nu s-au mutat cei de la Intact timp de 1 an și jumătate în alt sediu? Pentru că le-a convenit așa, nu au plătit chirie în tot acest timp (pentru că statul nu avea cum să încaseze chirie pe aceste spații) și mai ales pentru că fostul Premier le-a promis că atâta timp cât va conduce el Guvernul, ANAF–ul nu va interveni. Și așa s-a și întâmplat până acum, când a venit altă conducere și paradigmele s-au schimbat, statul acum pare înclinat să încerce să recupereze ceva din cele peste 300 milioane de euro prejudicii din dosarele de corupție instrumentate de DNA și care au primit decizii definitive și irevocabile.
Ne plângem de ani de zile că hoții rămân cu banii pe care i-au furat, chiar dacă uneori mai fac și câte un an sau doi de pușcărie, iar acum când statul începe să recupereze ceva din prejudicii mulți cetățeni și TOȚI PARLAMENTARII încep să plângă soarta Antenelor și a DREPTULUI DE LIBERTATEA PRESEI.
Pare paradoxal nu? Sau poate nu, era de așteptat să se întâmple astfel având în vedere că mulți dintre cei din politica actuală – PSD, PNL, UNPR, ALDE și ceva partide microscopice sunt în cârdășie cu oamenii clanului Voiculescu și apără interesele acestora și mai puțin pe cele ale românilor.
Dacă vorbim despre libertatea presei nu trebuie să facem referire de Antene, pentru că acolo nu poate fi vorba despre respectarea vreunui drept constituțional, decât ale celor care le sunt favorabile. Principiul – interesul poartă fesul, pare să fie singurul respectat (deși pare cam simpatic, comparându-ne la meschinăriile lor).

Oricum sper să nu fie ultimul demers al ANAF-ului de recuperare a banilor furați și că va continua și cu alte evacuări. AMIN!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu