duminică, 31 martie 2024

Explorând Eleganța Moldovei: Degustare de Vinuri Purcari de Ziua Basarabiei

 

Pe 28 martie, am avut privilegiul de a participa la o experiență deosebită și plină de culoare: o degustare de vinuri Purcari organizată cu ocazia celebrării Zilei Basarabiei. 



Locația aleasă pentru degustarea noastră de vinuri de Ziua Basarabiei, C-House Milano din Craiova,  ne-a fermecat cu atmosfera sa rafinată și eleganța sa subtilă. Aromele subtile și echilibrate ale vinurilor s-au completat armonios cu gusturile și texturile din meniu, creând o experiență culinară de neuitat.

Rebeca Difu, reprezentant zonal Purcari Wines ne-a călăuzit printr-o incursiune captivantă în lumea vinurilor și în istoria plină de tradiție a cramei Purcari.



Purcari, una dintre cele mai renumite crame din Moldova, este un simbol al tradiției și calității viticulturii moldovenești. Situată în inima regiunii, Crama Purcari cu un terroir asemănător cu cel al regiunii Bordeaux, datorită amplasamentului la aceeași latitudine, și cu un sol bogat în rubidiu au creat contextul perfect obţinerii unor vinuri roşii cu aromă şi culoare intensă, asemănătoare celebrelor sortimente franţuzeşti.

Povestea Purcari începe acum mai bine de trei secole, când prima viță de vie a fost plantată în această zonă. În anul 1827, Țarul Nicolae I al Rusiei emite un Decret Special, în urma căruia la Purcari este înființată prima gospodărie viticolă specializată din Basarabia.

În prezent, în portofoliul Purcari se regăsesc crame renumite pentru tradiția și excelența lor viticolă, incluzând Purcari, Bostavan și Domeniile Cuza în Republica Moldova, Crama Ceptura în România și Angel’s Estate în Bulgaria.


Fiecare vin de la Purcari a fost însuflețit cu o viață nouă în combinație cu brânzeturile Delaco prezentate de Daniel Botea, degustător autorizat de brânzeturi si absolvent Master de Expertizare Viti-Vinicola.

Furnizorul de brânzeturi este Delaco – Fan Brânză, unul din cei mai mari jucători de pe piața de brânzeturi din Romania, parte integrantă a grupului francez Savencia, unul dintre cei mai mari producatori de pe piața de lactate la nivel mondial.


În cadrul degustării noastre, am avut ocazia să ne încântăm simțurile cu câteva dintre cele mai remarcabile vinuri de la Purcari:

  1. Cuvee de Purcari Alb Brut + Aperifrais Ile de France,

  2. Purcari Nocturne VioricaCamembert Ile de France,

  3. Domeniile Cuza Rose (Merlot & Saperavi) + British Cheddar Delaco D'Exceptie

  4. Domeniile Cuza (Saperavi si Feteasca Neagra) + Gouda DeSenvis Delaco 

  5. Purcari Maluri de Prut (Feteasca Neagra si Rara Neagra) + Grana Padano Delaco 'Exceptie

Descoperirea Perfectă: Vinul Purcari Nocturne Viorica și Delicatețea Camembert Ile de France, 




Vinul Purcari Nocturne Viorica:

Cu arome delicate de flori de salcam si busuioc, vinul Purcari Nocturne Viorica este un vin alb sec obținut prin metoda tradițională. Culoarea aurie, cu nuanțe strălucitoare de chihlimbar se completează minunat cu gustul său echilibrat și catifelat și savoarea fină


Camembert:

Originar din regiunea Normandiei din Franța, Camembert-ul este unul dintre cele mai iubite brânzeturi moi din lume. Cu o textură catifelată și un gust delicat și untos, Camembert-ul se topește în gură, eliberând arome de ciuperci și nuci. Această delicatesă cremoasă este un partener perfect pentru vinurile albe, aducând în evidență aromele și echilibrul lor.

În căutarea unei experiențe culinare memorabile, am descoperit această pereche extraordinară care mi-a cucerit simțurile și mi-a încântat papilele gustative: vinul Purcari Nocturne Viorica și delicioasa delicatesă Camembert. Aromele subtile și florale ale vinului se împletesc armonios cu gustul cremos și untos al brânzei, creând o experiență gustativă de neuitat. Prospetimea și aciditatea vinului echilibrează perfect bogăția și cremozitatea Camembert-ului, iar întregul ansamblu este un adevărat deliciu pentru simțuri.


Cu generozitatea și amabilitatea ei caracteristice, colega noastră Diana Popa ne-a oferit o sponsorizare generoasă, asigurându-ne cu apa necesară pentru a ne menține hidratați și energizați pe parcursul serii. Apa oferită de către Diana este marca Dolce Vita,  apă de izvor cu un pH de 7.5 produsa după ultima tehnologie de filtrare și tratare, ce provine din puț de medie adâncime.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu