luni, 11 martie 2019

7 ani de bloggosferă la Craiova


În urmă cu 7 ani au avut loc primele întâniri dintre câțiva tineri entuziași care aveau ca punct comun: deschiderea către nou și pasiunea pentru scris.
Aceste întâniri au stat la baza creării unei comunități ale bloggerilor. Deși suntem internauți convinși, toate întâlnirile noastre s-au desfășurat offline. Preferăm socializarea face to face, blogging-ul fiind o pasiune și totodata un instrument de promovare a proiectelor și evenimentelor la care luăm parte.

Cel mai important lucru de menționat este că în cei 7 ani de la crearea grupului de bloggeri s-au desfășurat câteva proiecte interesante:
-        Evenimente dedicate tinerilor – Craiova2.0nline, Stop abuzului de alcool
e      Evenimente sportive 
-    Evenimente de protejare a mediului – Copăcelul bloggosferic și altecâteva evenimente organizate de ONG-uri locale la care bloggerii au participat
-        Evenimente culturale pe care le-am promovat intens
-        Promovarea unor branduri naționale – BrânzeturiCumSeCuVin
Lista poate să continue.
Cel mai important lucru este că in urmă cu 3 ani a fost înființat și un ONG – AsBO (Asociația Bloggerilor Olteni), care să reunească interesele comune și să ne ajute să derulăm câteva proiecte proprii.
Recent a avut loc și evenimentul care să marcheze cei 7 ani de blogosferă craioveană. Evenimentul a avut loc la Restaurantul Oxygen, acolo unde blogerii și-au etalat veleitățile de dansatori și de pasionați de degustări de vinuri românești. Dacă de partea culinară s-au ocupat reprezentanții localului, de sectorul licori-îmbietoare s-au ocupat cei de la cramele Sâmburești alături de cei de la Aqua Carpatica.
Cum bloggerii sunt extrem de primitori și foarte sociabili, reușesc să-și facă prieteni de peste tot, dovadă fiind și invitații speciali – un grup de polonezi afalți în misiune în Craiova. Drept urmare prezentările de vinuri au fost tinute bilingv: româno-polonez.
Pentru noul an AsBO și-a propus să atragă noi membrii și să dezvolte câteva din proiectele mai vechi și să găsească noi parteneri alături de care să dezvolte noi inițiative.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu