vineri, 1 decembrie 2023

Brâncuși: nu apreciem ce avem

 Începând cu 30 septembrie, Muzeul Național de Artă Timișoara ne invită să pătrundem în universul fascinant al celui mai ilustru sculptor român: Constantin Brâncuși!

Dând curs invitației, Blogoltenii, 20 la număr s-au suit în autocar și au pornit spre Timișoara, nu ca să o invadeze, ci ca să o viziteze, cu targetul bine definit: expoziția "Brâncuși: surse românești și perspective universale".

Organizatorii expoziției s-au îngrijit și au strâns laolaltă 22 de sculpturi, 11 desene și 55 de fotografii, adunate cu grijă pentru a ilustra traiectoria inconfundabilă a acestui maestru al sculpturii moderne.

Expoziția se poate vizita de miercuri până duminică, între orele 10:00 și 20:00, între 30 septembrie 2023 – 28 ianuarie 2024.

Expoziția a fost posibilă datorită împrumuturilor excepționale de sculpturi de la instituții de prestigiu precum Muzeul Național de Artă Modernă/ Centrul Pompidou din Paris, Tate Modern din Londra, Fundația Guggenheim Veneția, Muzeul de Artă din Craiova. Un regal artistic și cultural!

Expoziția nu conține, așa cum ne-am aștepta doar sculpturi, ci și cu o selecție amplă de opere fotografice și fragmente video filmate de însuși Brâncuși. O incursiune captivantă în mintea și sufletul acestui titan al artei.

Biletele pentru Expoziția Brâncuși Timișoara sunt disponibile începând cu 2 septembrie pe brancusi-2023.info și toate veniturile obținute din vânzarea de bilete vor susține Muzeul Național de Artă din Timișoara în proiectele sale și pentru menținerea infrastructurii.

Titlul este dublu, odată că noi ca românii nu apreciem elitele naționale, și, a doua oară, ca noi craiovenii nu ne ducem la muzeu. Domnișoara Pogany a fost împrumutată de la Muzeul de Artă Craiova.

Felicitări curatoarei Doina Lemny și mulțumim Art Encounters  care ne-a arătat ce piese frumoase sunt și la Craiova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu