duminică, 21 ianuarie 2024

Simfonie de Arome: Degustarea Vinurilor...

 

Simfonie de Arome: Degustarea Vinurilor de la Crama Aramic în Armonie cu Brânzeturi Delaco la Restaurantul C House Milano"


Joi seara, am avut privilegiul de a participa la un eveniment de degustare. Protagoniștii serii au fost cinci vinuri excepționale de la Crama Aramic, fiecare atent asociat cu o selecție de brânzeturi fine de la Delaco. Acest mariaj între vinuri de calitate și brânzeturi rafinate a creat o experiență gastronomică memorabilă. Degustarea a fost găzduită ca de obicei, de restaurantul Chouse Milano

Crama Aramic este o cramă tânără privată înființată în 2010  din zona Silagiului, la 4 km sud de orașul Buziaș, din județul Timiș. Crama Aramic a selectat cinci soiuri, fiecare cu caracteristici unice, pentru a se potrivi perfect cu brânzeturile oferite de Delaco.

Un aspect remarcabil al degustării a fost modul în care fiecare vin a fost asociat cu diferite tipuri de brânzeturi de la Delaco.

Cele 5 vinuri degustate au fost:  1. Feteasca albă sec 2022/2023 & Aperifrais Cote d’Azure Ile de France: Seara a început cu o pereche clasică: Feteasca albă sec și o brânză cremoasă. Aromele fructate de flori de nalba, caise și citrice și aciditatea moderată a vinului au completat textura cremoasă și gustul blând al brânzei, creând un echilibru perfect între gusturi. Am avut ocazia de a degusta același vin, dar din recolte diferite, oferindu-ne o perspectivă unică asupra caracteristicilor vinului, cel din 2023 având o aciditate mai pronunțată.

  2. Sauvignon Blanc Piatra Soarelui sec 2022 & brânză Havarti Castello. Continuând călătoria culinară, un Sauvignon Blanc din Gama Premium a fost acompaniat de brânza daneză Havarti, o brânză maturată. Vinul are o aromă a florilor de viță de vie, iar la final nuanțe de măr.

  3. Aramic Rosé sec 2022 & British Cheddar Delaco D’Exceptie. Un roze obținut din Pinot Noir care a făcut pereche perfectă cu gustul delicat al brânzei Cheddar British de la Delaco.

  4. Fetească neagră, sec 2022 & Cascaval Sofia Delaco. Trecerea spre vinurile roșii a fost marcată de o Fetească neagră cu note de vanilie

  5. Fetească Neagră Barrique, sec 2019 & Grana Padano Delaco D’Exceptie. În încheiere, o fetească neagră elegantă și aromatică a fost servită alături de brânza Grana Padano. Acest pairing a fost gândit să accentueze aromele și să creeze o armonie între gustul vinului și cel al brânzei.

În plus, atmosfera a fost îmbogățită de prezența unui proprietarului cramei, care a oferit informații despre subtilitățile aromelor și texturilor vinurilor degustate.În concluzie, degustarea vinurilor de la Crama Aramic în combinație cu brânzeturi Delaco la Restaurantul C House Milano a fost o demonstrație de măiestrie culinară și o dovadă că vinul și brânza sunt, într-adevăr, un mariaj făcut în rai.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu