miercuri, 15 iulie 2015

ANALIZE ȘI PREVIZIUNI

Probabil că fiecare dintre voi a mai citit presa ultimelor zile și a văzut că peste jumătate dintre știrile din online și din offline sunt despre Ponta sau PSD etc. Asta nu este neapărat un lucru deranjant, dacă nu ar fi fost vorba despre aceeași știre, de parcă în țara și în lumea asta nu s-ar mai întâmpla nimic, tot cosmosul s-ar învârti în jurul acestei știri.
Și de parcă nu ar fi suficient că toți au același subiect, îl abordează identic, spun aceleași lucruri încât ai la un moment dat impresia că toți au același creier. Pentru că tot este la modă să fi  jurnalist și să te racordezi la singurii neuroni existenți, o să fac și eu la fel, nu de alta, dar nu-mi place să rămân pe dinafară și tocmai eu să rămân privat de posibilitatea de a uza de neuroni, în cazul de față ai altora J
 Cu alte cuvinte o să încerc să abordez subiectul și să fac previziuni, după o scurtă analiză, sper ceva mai bune ca ale celorlalți (deși nu sunt jurnalist – doar blogger amator).
În primul rând, s-o luăm cu începutul – cu toții se întreabă de ce premierul nu-și dă demisia. Păi cum să și-o dea, cine ar mai avea vreo șansă să ocupe acest post din partidul lui sau din coaliția de la guvernare? Odată dată demisia, premierul și PSD își vor lua adio de la guvernare și de la banul public. Pe lângă asta ar pierde și posibilitatea de a putea pune presiune pe instituțiile statului și să încerce să se salveze de procurori. În plus, actualul premier nu mai este agreat nici măcar în propriul partid. După pierderea alegerilor într-o manieră lamentabilă, pentru cei aflați în funcții de conducere, din partea PSD, a fost foarte clar că vor împărtășii rând pe rând aceeași experiență – datul cu subsemnatul, nu în fața stării civile, ci în fața organelor de anchetă.
Oricum era de așteptat ca V. Ponta să bată în retragere după ce a alergat de unul singur, în campania electorală și a ieșit pe locul doi.
Retragerea într-un con de umbră a lui Victor Viorel Ponta s-a lăsat îndelung așteptată și încă nu a venit. Deși mulți analiști au previzionat că o posibilă retragere ar fi însemnat automat și dispariția de pe scena politică, în realitate era tocmai invers. Trebuiau să susțină retragerea lui ca unica șansă de a rămâne în politică. Rămânerea într-o funcție care să permită să stea departe de presă, măcar o vreme, i-ar fi asigurat premisele unei viitoare reveniri în forță și probabil ceva mai înțelept, după ce ar fi cunoscut și gustul unei înfrângeri care încă nu-l omorâse (politic vorbind).
Evident că o asemenea mișcare ar fi trădat o gândire profundă, onoare și demnitate, ceea ce se pare că nu este cazul. Actualul premier nu poate fi suspectat de asemenea lucruri, poate doar dacă făcea parte din distribuția unui film SF, ne puteam imagina că un politician român are asemenea virtuți/defecte (dacă ești PSD-ist, rămâne valabilă cea de a doua variantă).
Ca să nu o mai lălăi mult, o să fac următoarea previziune: V.V. Ponta va mai rămâne premier scurt timp, după care își va pune cruce pe viitorul său politic, iar PSD-ul va trece printr-o criză profundă, cauzată de pierderea guvernării și de către DNA, peste care va putea trece numai dacă renunță la scheletele trecutului și se va reforma din temelii. Dacă acest colos politic va amâna încă odată această reformă, întreaga clasă politică românească va trece printr-o groaznică și prelungită criză, ce va afecta țara, în sensul că va deschide calea unor formațiuni extremiste, exact ca în Occident.
Spun asta, deoarece niciuna dintre formațiunile politice românești nu a învățat nimic în ultimii 25 ani și nimic din ceea ce se întâmplă la nivel mondial după criza economică, în special. (din păcate aceasta este realitatea și în celelalte țări)

Vă puteți imagina o Europă anomică în care extremismul este la el acasă? Ei bine, să sperăm că nu va fi cazul pentru accelerarea ascensiunii extremiștilor în oricare dintre țările lumii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu