luni, 5 august 2019

Branzeturi cum se cuVin - Crama Histria şi Delaco

După cum v-am obişnuit seria degustărilor de vin continuă alături de bloggosfera craioveană în cadrul proiectului Brânzeturi cum se...cuVin.
Evenimentul a avut loc la restaurantul Casa Zamfirescu din Craiova. De data aceasta vinurile le-au aparţinut celor de la Crama Histria, iar brânzeturile au venit din partea Delaco
Şi de data aceasta evenimentul a fost unul de succes la care organizatorii au reuşit să obţină câteva combinaţii reuşite având în vedere faptul că este sezonul estival, iar vinul şi mâncarea trebuie să deţină câteva proprietăţi. Toate aceste caracteristici necesare au fost regăsite în fiecare dintre cele cinci perechi:


1. Nikolaos Alb - Sauvignon Blanc + Mozzarella Delaco
2. Ammos Alb - Riesling & Sauvignon Blanc  + Brie Ile de France
3. Nikolaos Rose - Merlot Rose + Delaco Branză pentru grătar
4. Ammos Rose - Cabernet Sauvignon & Merlot Rose  + Havarti Delaco D'Exceptie
5. Ammos Rosu - Cabernet Sauvignon & Merlot + Grana Padano Delaco D'Exceptie.
Toate aceste vinuri au fost cu conţinut scăzut de zahăr şi au fost servite reci pentru a se preta la atmosfera de vară. 
Ce este interesant la aceste vinuri este că o parte din ele sunt obţinute fără adaos de drojdii selecţionate, iar fermentarea s-a produs numai în prezenţa florei locale. Acest procedeu dă, conform spuselor oenologului, vinului un puternic accent local. Cu alte cuvinte vinul capătă specificitate şi se prezintă cu trăsăturie microclimatului local.
În ceea ce priveşte brânzeturile am avut o premieră, cel puţin la evenimentele la care am fost prezent - Delaco Branză pentru grătar. Combinaţia acesteia cu Nikolaos Rose a fost una extrem de reuşită. 
Totuşi combinaţia preferată a fost cea de a 5-a, perechea obţinută din două dintre ingredientele preferate = vinul roşu + Grana Padano. 
Deşi obişnuiesc să menţionez combinaţia preferată îi încurajez pe doritori să experimenteze şi să obţină propriile combinaţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu