joi, 30 iulie 2015

SNOOKER-UL UN SPORT AL MINȚII


Pentru cei care nu știați în Craiova există un club de Snooker și nu unul oarecare, ci cel cu cea  mai intensă activitate din România, în acest moment,  așa cum îmi mărturisea, cel care administrează acest club sportiv, Adrian Fundeanu, într-o discuție amicală. Dimensiunea clubului nu este dată numărul impresionant de săli sau de mese de joc, ci de numărul mare de membrii activi și de jucători ocazionali care se li se alătură în diferitele concursuri sau în meciurile de antrenament.
După cum reiese din discuțiile avute cu Managerul clubului, planurile de viitor sunt mărețe – atât în ceea ce privește creșterea numărului de mese de joc, a spațiului, dar și intrarea pe o nouă nișă – atragerea tinerilor și chiar a copiilor de la vârste cât mai fragede, către acest sport nobil. Evident  că acest demers va duce la creșterea semnificativă a numărului de membrii. 
Sunt deja 4 tineri care s-au remarcat în concursurile de duminică,  cum ar fi Ionuț Pară de , 14 ani,  care s-a clasat pe locul al III-lea la ultimele 2 concursuri, Răzvan Slotea de 17 ani actual loc trei în liga secundă, Laurențiu Nicolae 15 ani și Leonard Popa 15 ani.
Cu alte cuvinte, Adi – așa cum îi spun eu, are în plan crearea principalului centru snooker-istic din România în orașul nostru, în Craiova. Dacă nu îl cunoșteam, puteam spune că sunt doar ambiții puerile fără nici un temei, dar văzând și impactul pe care l-a avut crearea clubului și cunoscând totuși un număr foarte mare de pasionați ai acestui sport, deși mulți încă nu au călcat pe la club – NU ÎNCĂ J , pot spune că acest plan este unul cât se poate de realizabil.
Ceea ce s-a întâmplat până acum cu acest club – Free-Ball Craiova, a fost un fel de testare a pieței, să vadă cum reacționează craiovenii și eventual dacă mai este loc de dezvoltare. Și… se pare că este, chiar foarte mult.
Din câte am văzut, fenomenul snooker-istic a luat amploare în România, cu precădere în ultimii ani și de data aceasta se pare că Bănia a prins din urmă celelalte centre din Oradea, Arad sau București. Pentru mai multe detalii puteți urmării pagina de Facebook a clubului, unde vor fi făcute din timp anunțurile pentru diferitele evenimente sau alte noutăți din domeniu.
Pe final o să îl las pe Adi să vă transmită un mesaj:
Se împlinesc curând, doi ani!.. Doi ani de la prima competiție oficiala organizata de clubul nostru (într-o altă locație!). Exact în ziua de 27 septembrie 2015, când se va juca finala Pot-Black, se împlinesc doi ani de când ne-am propus să “punem umărul” în scopul de a realiza ceva pentru snooker-ul craiovean! Dacă în ceea ce privește performantele în Snooker, nu prea avem cu ce sa ne mândrim, încă, pe partea de promovare a acestui sport minunat, zic eu că lucrurile s-au mișcat într-o direcție corectă! Dacă a fost bine sau nu, asta decideți voi!.. Un scurt bilanț: 2013: - 4 Etape de Campionat Local (experimentale) - 1 Open (Paul Hunter, ediția de iarna) - participări la competiții organizate in afara Craiovei 2014: - 5 Etape Campionat Local - 8 Etape Turneu de 6 Bile Roșii - 1 Open (Paul Hunter, ediția de primăvara) - 33 Ediții Pot-Black (1 ediție specială) - participări la competiții organizate în afara Craiovei
Mesajul este totodată și o invitație la o partidă de Snooker, iar dacă încă nu vă lăsați convinși puteți urmării partidele și competițiile și în direct, online – fiind sigurul club de snooker din România care are aceste mijloace de promovare.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu