luni, 6 iulie 2015

WEEKEND SPORTIV

Așa cum anunțam încă din postările ulterioare, weekend-ul trecut a fost unul dinamic, în care sportul a fost pe primul plan. Sâmbătă am alergat alături de câteva zeci de craioveni în Parcul Nicolae Romanescu pentru o cauză nobilă – strângerea de fonduri pentru înființarea unui spital de oncologie pediatrică, în București. Recent am aflat că în prezent România  nu are un centru în care copiii bolnavi de cancer să fie tratați corespunzător, iar această inițiativă este cu atât mai lăudabilă și arată că societatea civilă românească începe să se miște și creează evenimente notabile. Poate că nu a fost un eveniment de o asemenea amploare încât să merite a fi mediatizat și pe posturile Tv naționale (poate că nu era cu femei dezbrăcate sau nu se scalpaseră niște boșorogi bețivi), deși evenimentul s-a derulat în mai  multe orașe din țară.

În fine, ideea este că s-au strâns ceva bănuți, nu foarte mulți, dar cam de 4-5 ori mai  mult față de ediția precedentă, ceea ce reprezintă un progres vizibil și arată că și în Craiova, societatea civilă începe să adere la mișcări și acțiuni ale omologilor din alte orașe ale țării.
Pentru cei care nu au știut și care ar fi dorit să ni se alăture sau pentru cei care au știut dar nu au mai ajuns, trebuie să precizez că acest eveniment se va repeta în fiecare primă sâmbătă a fiecărei luni, așa că vă așteptăm la edițiile viitoare să încercăm să strângem și mai mulți bani pentru o cauză nobilă (știu că sună a limbaj de lemn, dar aceasta chiar este o cauză demnă de a fi promovată). La astfel de întâlniri se ating mai multe obiective:
-        Socializare a reprezentanților societății civile și nu numai,
-        Promovarea mișcării și a unui stil de viață sănătos,
-        Strângerea de fonduri.

Duminica era prevăzută o partidă de pescuit – după principiul – prinde și eliberează, unde contează doar distracția și competiția dintre prieteni J. Din motive independente de mine, acesta nu s-a mai ținut, dar m-am refugiat cu echipa de bloggeri la o bere și o partidă de bowling, unde prestația mea a lăsat mult de dorit, dar trebuie să notăm ca a fost loc de multă voie bună și distracție maximă, adică nu poți fi supărat când te întâlnești cu Crețu (alias Damian) și cu restul echipei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu