sâmbătă, 9 ianuarie 2016

POLITICA NEPĂSĂRII - imigranții la putere

Am tot văzut prin presa națională și internațională tot felul de articole care prezintă situația tragică a imigranților care au ajuns în Uniunea Europeană și care se zbat în lipsuri. La aceste informații se mai adaugă și cele legate de cei care încearcă să ajungă pe pământ european, însă de multe ori ajung să moară înecați sau cad victime grupurilor de cărăuși. În concluzie, se încearcă să ne sensibilizeze cu privire la soarta bieților imigranți și la ideea că trebuie să-i acceptăm orice ar fi. De ce să-i acceptăm orice ar fi?? Nu știu, dar ni se arată tot felul de imagini cu copii și femei disperate care fug de cei care păzesc granițele Uniunii.
Am mai avut articole în care mi-am spus opiniile cu privire la soarta acestor imigranți și i-am condamnat (în felul meu), pe cei care susțin că ar trebui primiți toți acești imigranți – fie ei politicieni, media ? sau ong-iști.
Nu o să reiau decât foarte pe scurt argumentele pe care le-am avut atunci în susținerea ideii alungării imigranților ilegali în țările de origine și securizarea granițelor UE. În primul rând s-au încălcat regulile de intrare și de tranzit ale UE – au fost primiți cetățeni care nu aveau acte (în această situație se regăsesc peste 90% din cei 1,2 milioane de imigranți veniți în Europa și recunoscuți oficial), nu au venit în baza unor protocoale naționale sau internaționale, nu există niciun control clar al acestora privind deplasarea lor, mijloacele de trai ale lor, nu există nicio politică clară legată de gestionarea acestei crize a refugiaților – în afara faptului că sunt încurajați să vină de către liderii politruci din Franța și Germania.
În Germania s-au dus campanii de promovare a toleranței față de alte rase sau etnii după cel de al Doilea Război Mondial în încercarea de a-i determina pe nemți să fie mai toleranți cu cei de culoare și de a contracara ideologiile naziste și neonaziste. Până în acest punct campaniile de toleranță față de rasele umane pot părea justificate, dar dacă ne uităm la consecințe vedem că lucrurile nu stau deloc așa. S-a ajuns în situația în care nemții au ajuns să-i trateze ca ultimele jeguri umane pe albii proveniți din estul Europei – români, polonezi, cehi slovaci etc. și să se comporte excesiv de bine cu cei de culoare sau cu cei proveniți din țările arabe. Nu susțin că ar trebui să se revină la situația anilor 20-30 când curentele naziste își făceau loc în gândirea europenilor din apusul Europei. O consecință clară a acestor campanii duse în Occident este aceea de transformare a celor de origine caucaziană (albi/est-europeni) în paria societății – vezi campaniile duse împotriva românilor, romilor și albanezilor în Franța, Italia sau Spania, prin simplul fapt că ei nu fac subiectul acelor campanii de combatere a discriminării.
O să sar peste acest subiect, de discriminare a românilor sau a cetățenilor europeni proveniți din est și o să trec direct la subiectul ultimelor zile – legat de valurile de infracțiuni comise de sirieni sau cetățeni de culoare asupra femeilor și copiilor în ultima săptămână.
Este la mintea cocoșului că atunci când accepți în țara ta sute de mii de cetățeni care provin din zone de conflict ale planetei, unde nivelul de educație este ca și inexistent, iar acești cetățeni nu au acte și sunt lăsați să umble liberi pe unde doresc, fără să-i întrebe nimeni din ce trăiesc sau unde urmează să locuiască, aceștia vor ajunge să-și facă de cap șisă nu țină cont de niciun fel de lege scrisă sau a bunului simț (din simplul fapt că ei nu le cunosc și nu-i interesează deloc acest lucru).  Recent am fost și eu prin Germania, să-mi fac sărbătorile și am observat la rându-mi ceea ce scriau diferiți bloggeri din Occident, care atacau dur știrile prezentate de media din toată Europa legate de imigranți și care inevitabil erau însoțite de imagini cu n-șpe copii jegoși și femei disperate. Oamenii neaserviți grupurilor de interese prezentau situația reală în care doar 13% dintre imigranți sunt copii și că peste 75% dintre cei care au venit ilegal în Europa sunt bărbați cu vârste între 20 și 35 de ani, în forță și care ar fi trebuit să rămână în țările de origine să lupte pentru libertate, dacă asta își doreau.
Aceleași imagini le-am surprins și eu în Dortmund, Hamburg și Bremen pe unde m-am plimbat. Grupuri imense de tineri, destul de bine făcuți, care proveneau din zona Africii și din zona Arabiei, umblau pe unde doreau, fără un scop anume, în timp ce alții ca ei coborau din trenurile care veneau din sudul Germaniei. Comportamentul acestor tineri lasă mult de dorit, pe lângă faptul că urmăresc ostentativ cu privirea orice fată mai simpatică care le iese în cale, aruncă gunoaiele pe unde apucă, iar zonele unde își duc veacul arată ca niște zone de război sau ca niște gropi de gunoi; intră câte cinci șase indivizi într-un singur magazin pentru a cumpăra o doză de cola, iar din ce am apucat să  văd, dacă li se fac controale se găsesc asupra lor diferite alte bunuri pe care nu păreau să aibă de gând să le plătească.
În schimb, dacă vorbim despre controalele poliției sau modul în care își fac treaba nu pot să caracterizez munca lor decât prin invective, pentru că aceea nu este muncă. Nu au legitimat nici un individ care făcea parte din aceste găști și care se comporta dubios sau violent, ba mai mult, se făceau nevăzuți când găștile începeau să-și facă simțită prezența într-o zonă anume. De ce un astfel de comportament?
De dimineață citeam un articol care prezenta faptul că pe Facebook au început să apară tot felul de grupuri care militează pentru--scoaterea afară din Europa a imigranților ilegali. Cei care formează aceste grupuri de inițiativă cetățenească doresc să ia singuri inițiativa de a-i căuta pe cei responsabili cu infracțiunile și să nu mai aștepte reacția autorităților care caută mai degrabă să-i apere pe imigranți, decât pe proprii cetățeni. Poliția și autoritățile au condamnat dur grupurile de inițiativă cetățenească, argumentând că nu cetățenii trebuie să se ocupe de infractori. Corect, dar dacă cei care trebuie să reacționeze stau și le mai și oferă protecție imigranților atunci cetățeanul de rând ce ar trebui să facă?
Consider că aceste grupuri sunt bine-venite și că formarea lor este un semnal de alarmă pentru politrucii din fruntea Europei și că dacă nu se iau rapid măsuri de prevenire a atacurilor și violențelor asupra cetățenilor europeni, comise de către imigranți, lucrurile vor degenera și se va ajunge la un val de violențe asupra imigranților, comise de către europenii care vor dori să se apere.

Va trebui să se spună STOP  imigranților și autoritățile să-și facă treaba și să apere cetățenii proprii, care plătesc taxe și care contribuie la bunăstarea socială, chiar dacă acest lucru înseamnă expulzarea imigranților fără acte și care vin doar pentru ajutoarele oferite de statele din Occident.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu