vineri, 22 august 2014

Femei vs. Bărbaţi. Lumea o ia razna!


Deşi aveam în plan ca astăzi să postez articole legate de locurile de muncă în România, o să mă mulţumesc, cel puţin pentru moment, să fac o analiză a unui eveniment ce va avea loc în viitorul apropiat în Craiova.
Este vorba despre o manifestare feministă. Nu este neapărat un lucru rău, cel puţin aparent, faptul că un grup de femei militează pentru egalitatea de drepturi dintre reprezentantele sexului frumos cu barbaţii, catalogaţi ca reprezentanţi ai sexului tare. Zic, nu neapărat, pentru că, cel puţin în Constituţia României şi în legislaţia acestei ţări, exista o serie de trimiteri la faptul că nu se pot face niciun fel de discriminări între reprezentanţii acestei societăţi, cu atât mai puţin legate de sex. Sunt conştient că există o serie de indivizi care încă mai fac diferenţe de acest fel şi că le consideră pe femei inferioare. Dar, numărul acestora este nesemnificativ şi nu poate să-şi pună amprenta pe evoluţia societăţii.
Mulţi pot spune că ei ştiu, cunosc, au auzit că există femei care au suferit în diferite situaţii de faptul că sunt femei. Poate că au dreptate, sau mai bine ar trebui să se gândească la cât de numeroase sunt aceste cazuri şi care este impactul lor. Nu cumva ei dau exact acele excepţii, care confirmă regula, că nu există un fenomen naţional de denigrare a femeilor în raport cu barbaţii.
Sunt perfect de acord că cei care apelează la astfel de practici trebuie sancţionaţi, fără excepţie, dar să faci din câteva cazuri un fenomen naţional este deja prea mult.
Aud de câteva zile, odată cu anunţarea candidaturii la prezidenţiale a unor femei. Ne le voi da numele să nu se interpreteze, le cunoaşteţi voi. Dar, într-unul dintre discursurile de anunţare a candidaturii, una dintre candidate a menţionat că una dintre calităţile sale este faptul că este femeie. Aşa hal am ajuns ca naţie încât să existe cineva care să candideze doar pentru că este femeie? În legătură cu acest lucru am o singură părere: respectiva persoană nu are alte calităţi, iar faptul că este femeie nu este un argument; în politică nu există femei sau/şi bărbaţi – există doar oameni politici – fără sex (asta are importanţă doar în viaţa lor privată, în spaţiul public nu, nu mă interesează ce este, femeie sau bărbat, ci doar să facă treabă).
Să nu divagăm, vorbeam la început de un eveniment ce va avea loc în Craiova pe 24 august, în faţa Parcului Nicolae Romanescu. Evenimentul face parte dintr-o lungă serie de astfel de iniţiative feministe (aşa cum le denumesc eu), care se vor organiza în mai multe oraşe din Europa. Până la urmă este dreptul fiecăruia să organizeze astfel de evenimente, numai că la eveniment sunt invitate femei care să mărşăluiască topless. Mitingul are ca scop apărarea drepturilor femei de a umbla topless.  
Scopul în sine mi se pare unul de-a dreptul cretin. Personal am o părere legată de tot felul de astfel de manifestări, imbecile, inutile şi imorale; ele nu sunt făcute ca să apere un drept anume, ci doar ca să facă publice o serie de evenimente care mănâncă banii, care trebuiesc evident justificaţi, chiar dacă ei vin din sponsorizări şi donaţii.
O să argumentez pe scurt, de ce fac astfel de afirmaţii:
-          O astfel de iniţiativă este inutilă pentru că nu apără un drept, ci o tâmpenie. Nu există un drept al bărbaţilor care să le permită să umble public dezbrăcaţi, chiar şi doar în bustul gol. În astfel de cazuri şi ei primesc amenzi pentru ţinută indecentă, chiar dacă nu se aplică de cele mai multe ori, asta nu înseamnă că ei beneficiază de un drept în plus.
-          Este imorală pentru că se consumă o serie de resurse, când ele pot fi utilizate în situaţii gen: foamete, educaţie pentru copii sau sănătate. Mai este imorală şi pentru simplul fapt că societatea a stabilit în decursul miilor de ani anumite reguli pe care membrii ei le consideră de bun-simţ. Nu putem să umblăm în societate după cum ne taie pe noi capul, ci trebuie să păstrăm un grad de decenţă.
Argumentele organizatoarelor sunt de-a dreptul penibile, dar nu mai mai complic să le scriu şi aici, le puteţi găsi la adresa sau la adresa.
Aş avea câteva întrebări pentru cei care susţin astfel de demersuri:
-         1.   De ce am putea umbla dezbrăcaţi definitiv şi fără chiloţi, nu doar fără sutiene sau bluze?
-         2.  De ce nu am putea să facem sex sau să ne facem nevoile la fiecare colţ de stradă?
-         3.  De ce să mai folosim  un libaj articulat, când am putea folosi doar onomatopee sau interjecţii sau deloc?
Răspunsul este simplu: pentru că am evoluat şi pentru că societatea ne impune să fim la un alt nivel decât cel din urmă cu mii de ani.
În plus, există studii care arată că cei care obişnuiesc să umble dezbrăcaţi mai tot timpul, chiar şi in mediul privat (la ei acasă sauîn cadru restrâns) şi faţă de copii, au probleme de natură emoţională care pot cauza în timp o serie de complicaţii.

Mai am un sfat pentru cei care se simt frustraţi, din te miri ce motive şi susţin aceste demersuri cretinoide: dacă vreţi să rămâneţi la stadiul primitiv, de animale sălbatice, nu vă opreşte nimeni, dar să o faceţi în privat sau in junglă, acolo unde vă este locul, nu în societate printre oameni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu