marți, 3 mai 2016

BRÂNZETURI CUM SE CuVin - DRĂNIC ÎN TANDEM CU DELACO

După cum probabil cunoașteți deja – sunt un fan al degustărilor de bunătăți, iar printre acestea se numără vinurile de adevărate combinate cu specialități alese din lumea brânzeturilor. Nu știu dacă sunt celmai mare fan brânză din România, dar cu siguranță sunt printre cei care știu să aprecieze calitatea produselor și mai ales componenta de bază a oricărui rezultat – pasiunea, implicarea producătorului dincolo de material – cu sufletul.
Având o astfel de pasiune nu puteam rata ediția de aprilie a proiectului AsBO – Brânzeturi cum se cuVin, proiect ce și-a propus pentru început, să promoveze cramele din zona Olteniei și produsele culinare românești. Ultima ediție a fost dedicată Cramei Vinc - Drănic (zona Segarcea, Dolj), o zonă viticolă de tradiție cu un climat prielnic oricăror soiuri, în tandem cu calitatea solurilor ce îi oferă vinului proprietăți desăvârșite, organizat la Crema Bistro
Și cum vinul merge însoțit, întotdeauna, de un partener de nădejde, care îl ajută să-și etaleze calitățile și de data aceasta tovarășul de drum a fost brânza de la Delaco. Vinurile oferite spre degustare de către Yves, cel care a reușit să desăvârșească această băutură a zeilor (cum era denumită în Tracia antică), au fost însoțite de brânzeturi alese cu grijă din gama variată de produse Delaco.
Combinația preferată, vin + brânză, a fost destul de greu de ales și asta din pricina faptului că nu am reușit să mă decid de partea cărei sunt. Toate combinațiile propuse au reușit să-mi îmbie simțurile, susținute și de partea muzicală, fiind pentru prima  oară când la o degustare la care iau parte există și un spectacol muzical care să completeze perfect tabloul. Surpriza oferită de către organizatori a reușit să mă încânte, având în vedere că artiștii nu au fost unii oarecare și prim-artiștii Filarmonicii Oltenia, care ne-au oferit câteva melodii de excepție care îmbrăcau într-o aură melodioasă atmosfera.

Ca să nu ne mai abatem prea mult de la subiect,  va trebui să desemnez în cele din urmă o variantă câștigătoare, pe care v-o recomand s-o încercați (alături de celelalte, cu mențiunea că puteți face și propriile variante, după gusturile fiecăruia). Câștigătoarea este combinația dintre rosé și maasdam. Da știu, este o variantă deja clasică la mine, dar nici de data aceasta nu m-am putut abține J



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu