miercuri, 22 iunie 2016

VINURI DE POVESTE

Și pentru că sunt un blogger care se respectă și mai ales pasionat de vin, nu puteam să ratez ocazia de a participa la un traseu al vinului, în zona Drăgășaniului organizat de colegi din AsBO. Evident că am profitat și de faptul că a fost o zi liberă prin lege și de faptul că cei de la Avincis au organizat o degustare de vin, eveniment la care au participat peste 200 de oameni.
Până să ajungem la domeniile Avincis, am trecut în drumul nostru și pe lângă alte domenii, care, spre surprinderea mea, arătau foarte bine. În urmă cu câțiva ani, am mai făcut o vizită asemănătoare pe la crame și domenii viticole, dar situația era cu totul alta, puteam vedea cu ochiul liber faptul că cei care dețineau aceste afaceri nu erau oameni cu un nivel de potență financiară încât să le permită să întrețină viile la un stadiu decent. Dar, cu toate astea oamenii lucrau de zor să îi ofere viței posibilitatea de a da un vin excelent. Această situație demonstrează legătura milenară dintre vița de vie și locuitorii acestor meleaguri
Diferența dintre atunci și acum constă doar în faptul că infrastructura este mult mai bună, condițiile din crame sunt la standarde mondiale, dar pasiunea celor care se ocupă de vie este aceeași, deloc alterată de trecerea timpului. Această situație nu face decât să ne bucure și să ne ofere premisele că vom degusta vinuri de cea mai înaltă calitate.
Și așteptările nu ne-au fost înșelate. Am avut parte de una dintre cele mai bine organizate întâlniri de acest gen – un cadru superb – priveliști de poveste, un domeniu excelent întreținut, cu un conac restaurat după schițele originale, la care se mai adăuga și o piscină ce te îndemna să lași cutumele organizatorice și să te lași să plutești ușor în apele ei. Și cum la toate acestea s-a mai adăugat și un vin de calitate, nu avea cum să nu iasă un eveniment ce merită împărtășit cu toată lumea. Nu fac asta pentru a mă lăuda, ci pentru a vă oferi o sugestie pentru petrecerea unui week-end de poveste într-o vară ce se anunță toridă.
Pentru cei care nu au posibilitatea de a ajunge pe acele meleaguri, le pot recomanda să încerce măcar vinurile produse în aceste locuri sau măcar vinuri românești de calitate, pentru că pot spune deschis și fără menajamente, VINURILE ROMÂNEȘTI SUNT CELE MAI BUNE, departe de vinurile băute de cei cu nasul pe sus, care costă zeci și sute de euro per sticlă și care nu pot oferi nimic din vibrațiile regiunilor de unde sunt produse.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu