vineri, 28 iunie 2019

BrânzeturiCumSeCuVin - Crama Gramma & Delaco


Se spune că un vin bun dezleagă limbile, adică ne îndeamnă să fim mai sociabili și să avem poftă de taină. Și cum într-o sticlă de vin există mai multă filosofie decât în toate cărțile de pe Terra, discuțiile nu au cum să fie unele banale.
Am profitat încă odată de evenimentul Brânzeturi cum se cuVin organizat de către Asociația Bloggerilor Olteni și Dicționarculinar.ro la restaurantul Oxygen, pentru a testa aceste teorii. Și nu ne-a părut rău. Am profitat de faptul că afară erau temperaturi înăbușitoare și așa că ne-am întins la un pahar de vin rece luat în tandem cu niște brânzeturi de excepție de la Delaco.
Deși oferta de combinații a fost ceva mai redusă ca în celelalte dăți, au fost mult mai potrivite cu vremea de afară. Și cum un vin bun nu merită savurat de unul singur, ci alături de mâncăruri sau măcar mici gustări delicioase cu care să se îmbine și care să se susțină reciproc.
Asocierile de care ne-am bucurat sunt:
  1. Aligoté + Brie Ile de France
  2. Fetească Albă + Brie Ile de France
  3. Cuvee Visan Alb (Aligoté + Fetească Regală + Fetească Albă) + Camembert Ile de France
  4. Cuvee Visan Rosé (Feteasca Neagră + Merlot) + Maasdam Delaco D'Exceptie

Așa cum v-am obișnuit brânzeturile vin și de această dată de la Delaco, fiind unele de speciale reușind să le aducem laolaltă cu diferite soiuri de vin.
Vinurile fac parte din familia Gramma Winers și provin din zonele însorite ale Iașului, dintr-o plantație de mici dimensiuni unde accentul cade pe calitate reușind  să creeze vinuri ușor acide, fresh care se pretează excelent la perioadele toride.
În încheiere propunem și combinația noastră preferată pe care o recomandăm bucuroși: Aligoté + Brie Ile de France. 

Deși toate cele patru combinații sunt asocieri potrivite, unele reușesc să iasă în evidență cu caracteristici speciale.
Dacă sunteți pasionați de astfel de combinații le puteți încerca pe fiecare.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu