sâmbătă, 23 august 2014

Colegiu din România premiat la Oxford

Şi totuşi se pare că mai avem şi câteva rezultate în ceea ce priveşte învâtământul românesc. Colegiul Naţional Carol I din Craiova a fost nominalizat de către Comitetul Socrates al Summitului liderilor în ştiiţă şi educaţie, organizat în fiecare an la Oxford, în Regatul Unit. Nominalizarea vine ca urmare a rezultatelor excepţionale obţinute de către elevii acestui colegiu de-a lungul timpului la mai toate concursurile la care au participat. O nominalizare a primit şi managerul acestei instituţii craiovene, la categoria: Cel mai bun manager al anului în domeniul educaţional.  
Evenimentul care se va desfăşura în luna octombrie a acestui an, în zilele de 12-15, este un forum ce reuneşte anual reprezentanţi de seamă la nivel mondial din domeniul învăţământului preuniversitar, cât şi universitar, dar şi reprezentanţi ai investitorilor din acest sector.
Este pentru prima dată când o instituţie de învăţământ craioveană participă la astfel de evenimente.
Meritul conducerii acestui colegiu este cu atât mai mare, cu cât ştim cu toţii care sunt problemele cu care se confruntă sistemul educaţional în ţara noastră, de la lipsa unei viziuni coerente, la lipsa de resurese.
De-a lungul timpului, toţi directorii şi managerii acestei instituţii, au depus eforturi considerabile pentru a reuşi să menţină un nivel ridicat al calităţii pregătirii şcolare, iar faptul că se pare că au şi reusit acest lucru este cu atât mai îmbucurător şi ne face să mai zambim din când în când de mulţumire când vedem astfel de exemple.
Dar cu o floare nu se face primăvară şi nu putem să nu ne întrebăm de ce, exceptând alte câteva exemple, nu se pot obţine rezultate şi în alte zone?.

Oricum trebuie să-i felicităm pe cei care au manageriat de-a lungul timpului aceast colegiu şi să le urăm succes în continuare şi eventual rezultate mult mai mari!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu